Liiketoimintaosaajan koulutusohjelma

Esittely

Liian usein data on liiketoiminnalle mystistä. Tämä johtuu usein siitä, että data nähdään IT:n asiana ja pahimmillaan data näkyy liiketoiminnassa vain ”IT-projektina”. Data on kuitenkin liiketoiminnan asia ja on IT:n asia mahdollistaa organisaation datavarantojen helppo ja monipuolinen käyttäminen. 

Koska datan hyödyntäminen kuitenkin edellyttää IT-kehittämistä ja datainfran luomista, datan tuloksellisen hyödyntämisen kannalta ratkaisevaa on liiketoiminnan ja IT:n halu ja kyky yhteistyöhön.  

Keskeistä on, että datatyötä voidaan tehdä liiketoiminnan kehittämistyönä ja datasta voidaan keskustella liiketoiminnan kielellä. 

Datan ja tietotyön ohjaaminen liiketoiminnasta käsin edellyttää sitä, että liiketoimintaosaajat pystyvät ja haluavat ottaa roolia ja vastuuta datansa käyttämisestä. Ilman liiketoiminnan panosta  IT-asiantuntijat joutuvat ratkomaan itsekseen liiketoiminta-asioita, jolloin ei  synny tuloksellista ja ketterää tietotyötä. 

Data Business Schoolin liiketoimintaosaajan koulutusohjelma antaa liiketoiminnan tietotyötä tekeville asiantuntijoille osaamisen niin tiedon hyödyntämiseen kuin yhteistyöhön IT:n kanssa sekä synnyttää ymmärrystä siitä, mikä on liiketoimintaosaajan rooli datan hallinnoinnissa 

Koulutusohjelman aikana tehdään suunnitelma oman organisaation tiedon kehittämisen ja hyödyntämisen toimintamallista. 

Koulutuksen kesto ja alkaminen:
Koulutuspäiviä on yhteensä 13 ja puoli päivää ja ne jaksotetaan osallistujien toiveiden mukaan joko lyhyelle tai pidemmälle aikavälille.  Ohjelma toteutuu aina, kun osallistujia on yhteensä riittävästi eri organisaatioista.

Sertifiointikoe:

Koulutusohjelman lopussa oppien sisäistäminen varmennetaan sertifikaattikokeella. Sertifikaatti on selkeä osoitus osaamisesta henkilölle itselleen, työnantajille ja asiakkaille.

Hinnoittelu:
6750€ + alv  / henkilö.
Kysy tarjous enemmästä henkilömäärästä!

+ Lue koko esittely

Koulutusohjelman sisältö:

Läpiluotaava alkukurssi, joka kattaa:

 • Helikopteriperspektiivistä kokonaisuuden.
 • Liiketoimintayhteistyö
 • Tiedon Laatu
 • Roolitukset
 • Liiketoiminnan tarpeiden selvittäminen.
 • Raportointi/tietotarvepyyntöjen määrittäminen
 • Versionhallinta/ DevOps / DataOps

Lue lisää koulutuksesta Dataprojektien tehokas johtaminen

 

 • Kertaus ja Best Practices.
 • Harjoituksia, joista selviämisen pohjalta arvioidaan osallistujien käytännön osaamista.
 • Sertifiointi.

Kouluttajat:

JARI YLINEN

Toimitusjohtaja, Hovi Competence Development Oy

Toimitusjohtaja, Hovi Competence Development Oy. Jari  Ylisellä on monipuolinen kokemus CIO-tehtävistä sekä muutosjohtamisesta. Hän vetää sekä suomalaisten yritysten tietohallintojohdon yhteistyöryhmää, IT Forumia että liikkeenjohdon yhteistyöryhmää, Systeemiryhmää.

Hänen erityisaluettaan ovat organisaation IT-arkkitehtuuri ja tietovarastoinnin hyödyntäminen liiketoiminnassa.

Lue lisää

MIRJAMARIA PETÄJÄNIEMI

KTM ja Data Engineer Ari Hovilla

KTM Mirjamaria Petäjäniemi on hankkinut tukevan kokemuksen tietovarastoinnista kehittäessään raportointia suurille ja pienemmille markkinointi-, energia-, pankki-, kiinteistö- ja logistiikka-alan yrityksille.

Lue lisää

VELI-MATTI ANTTILA

BEng (Bachelor of engineering in telecommunication)

Veli-Matti Anttila on kerännyt reilun 20 vuoden ajan laajan ja monipuolisen kokemuksen ja osaamisen projektien ja hankkeiden tehokkaasta hallinnasta ja toteuttamisesta.

Teollisuuden projektien, jatkuvan parantamisen sekä yrittäjyyden tuomien oppien soveltaminen dataprojekteihin sekä menetelmien kehitys on ollut Veli-Matin kiinnostuksen kohteena viime vuosien ajan.

Lue lisää

ROOPE RANTANEN

KTM ja Data Engineer Ari Hovilla

Roope Rantanen on hankkinut tukevan kokemuksen raportoinnista pilviympäristöissä kehittäessään raportointia suurissa energia- ja metsäteollisuuden sekä vähittäiskauppa-alan yrityksissä.

Lue lisää

MINNA OKSANEN

Minna on vahva osaaja tiedonhallinnan eri osa-alueilla. Hänen suurin kiinnostuksensa on aina ollut tieto ja miten tietoa hyödynnetään. Minnan vahvuus on liiketoiminnan mallintaminen tieto- ja prosessimalleiksi.

Hän on osallistunut laajoihin tietovarastointi- ja raportointihankkeisiin, ja Minnalla on myös osaamista GDPR:stä. Hän on ollut mukana kehittämässä ja jalkauttamassa tiedonhallintamalleja ja ollut määrittelemässä organisaatioille tietoarkkitehtuureja.

Konsultointityön lisäsi Minna on toiminut kouluttajana ja nyt aloitettuaan Ari Hovilla hän on kouluttanut SQL-kieltä, tiedonmallinnusta ja tiedonhallintaa.

Lue lisää

Liiketoimintaosaajan koulutusohjelma

Kieli:
Suomi
Kesto:
13.5 päivää
Aloituspäivämäärät:
 • 01.08.2024
 • 01.01.2025
Hinnoittelu: 6750€+alv / hlö
Ilmoittaudu mukaan

Ottakaa yhteyttä:

 

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datan hallinta

Business-Oriented Data Modelling Masterclass

Lue lisää
Tiedolla johtaminen

Practical steps for developing Data Strategy and Governance

Lue lisää
Ketterä kehitys

Power BI osaajan koulutusohjelma

Lue lisää
+