Tehokkaan SQL:n indeksointikurssi

Esittely

Tehokkaiden SQL-pohjaisten sovellusten tekeminen on aina yhteispeliä sovellus- tai tietovarasto -ohjelmoijan ja tietokannanhoitajan välillä (voi olla sama henkilö).  Ohjelmoijan on ymmärrettävä indeksoinnin periaatteet vaikkei indeksoinnista vastaisikaan ja hänen on pystyttävä keskustelemaan näistä asioista DBA:n kanssa.  Sovellusohjelmoijalla tai tietovaraston toteuttajalla on yleensä parhaat edellytykset ymmärtää tehokkuus- ja tietovaatimukset, joista sitten lähes aina syntyvätkin indeksointitarpeet. Paras tulos saavutetaan, kun SQL ja indeksointi suunnitellaan yhteistyössä samaan päämäärään pyrkien.

Tehokkaan SQL:n indeksointikurssi paneutuu indeksoinnin perusteisiin sekä syvälliempiinkin tasoihin yksinkertaisin ja havainnollisin esimerkein.  Kurssilla opitaan arvioimaan eri indeksien ja saantipolkujen vaikutus SQL-lauseen läpimenoaikaan sekä optimoimaan indeksien määrä sekä uuteen että olemassa olevaan sovellukseen tai tietovarastoon.  Kurssin käytyään sovellusohjelmoijalla on paremmat edellytykset tehdä tehokkaampaa SQL:ää sekä keskustella indeksointiasioista niistä vastaavien kanssa.  Kurssi on tuoteriippumaton  ja sisältää paljon käytännön harjoituksia.

Kurssi perustuu Tapio Lahdenmäen vuosien aikana hioutuneeseen materiaaliin sekä kirjaan ”Relational Database Index Design and the Optimizers: DB2, Oracle, SQL Server et al” ( John Wiley & Sons).  Kirja kuuluu kurssimateriaaliin. Kouluttajana toimiva Lauri Pietarinen on usean vuoden ajan kouluttanut tätä kurssia, myös ulkomailla, esim. viime vuonna Tanskassa ja Islannissa.

Lue lukijoiden kommentteja kirjasta  Amazonista.

Yrityksestämme on useampi henkilö käynyt tämän kurssin, moni minun suosituksestani. Muutama osallistuja on oma-aloitteisesti tullut kehumaan kurssia. Kokeneet sovellusarkkitehdit erityisesti ovat sanoneet oppineensa paljon. Jaakko Rantanen, Asiantuntija, Tietokarhu Oy

Kurssia on pidetty menestyksekkäästi jo 90-luvun alkupuolelta lähtien ja Tapion jäätyä eläkkeelle v. 2009 kurssia on vetänyt Lauri Pietarinen.

  • B-puu indeksin rakenne, haja- ja peräkkäisluku, käytännön esimerkki SQL:n tehostamisesta indeksin avulla, lajittelun välttäminen, SQL-lauseen läpimenoajan arviointi QUBE-menetelmän avulla
  • Rajaavat ja karsivat sarakkeet, läpäisykertoimet, sarakkeiden korreloivuus, tehokas sivutus ja
  • Systemaattinen indeksointi, indeksikandidaatit ja paras mahdollinen indeksi
  • Liitosten saantipolut ja indeksien käyttö

Kurssilaisten kommentteja:

”Ei tästä kurssi juuri parane”
”Asiantunteva, rauhallinen ja miellyttävä opettaja. Sopiva etenemisvauhti ja sisältö”
”Mahdollisuus kysyä ja saada vastaukset”
”Kouluttaja osaa puhua asioista ymmärrettävällä tavalla – itse koin monta oivallusta päivien mittaan”

+ Lue koko esittely

Tehokkaan SQL:n indeksointikurssi

Kieli:
Suomi
Kesto:
2 Päivää
Paikka:
Paasitorni

Koulutusohjelmalla / kurssilla ei ole aktiivisia aloituspäivämääriä, jos olet kiinnostunut kurssista ota yhteyttä.

Ota yhteyttä

Ottakaa yhteyttä:

 

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ketterä kehitys

SQL Advanced – syventävät päivät

Lue lisää
Ketterä kehitys

SQL perusteet

Lue lisää
Ketterä kehitys

Tietovarasto-osaajan koulutusohjelma

Lue lisää
+