Kurssi on yksi suosituimpia kurssejamme. Tehtävät voi suorittaa omalla koneella ilman asennuksia käyttäen pilvipohjaista harjoitusympäristöämme. Koulutuksen saa myös yrityskohtaisena.
Data-ala ja siihen liittyvä osaaminen on niin haluttua, ettei osaajia riitä tarpeeksi tyydyttämään kysyntää. Sinulle on nyt mahdollisuus päästä mukaan aallon harjalle ja oppia lisää.
SQL on data-ammattilaisen perustyökalu tiedonlouhintaan. Se on myös ensimmäinen askel Data Sciencen maailmaan: SQL on tässä työtehtävässä kaikista olennaisin taito. Ari Hovi on vuosia kehittänyt tämän kurssin harjoitusmetodia ja harjoitustehtävät sellaisiksi, että kurssilla opit varmasti. Kouluttaja Minna Oksanen on myös Suomen eturivin tiedonhallinnan asiantuntijoita ja hän soveltaa Arin menetelmiä tällä kurssilla.
Tutki itse järjestelmänne tietokantaa! SQL alusta alkaen, edeten myös monimutkaisiin tapauksiin. Ari Hovin suositun kirjan SQL-opas parannettu versio kuuluu kurssin hintaan (jo 14. painos). Monilla kirja on jäänyt työpöydälle käytännön oppaaksi kurssin jälkeenkin. Kaikkia kyselyjä ei tarvitse tilata toimittajalta – opi tekemään itse.
Runsaasti käytännön harjoituksia työasemalla. Esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä. Kurssi ei edellytä aiempaa tietokanta- tai ohjelmointikokemusta. Kurssi toimii myös hyvänä johdantona relaatiotietokantoihin.
Opiskelija voi valita harjoitusympäristöksi omalla koneellaan (selaimen kautta) jonkin seuraavista: SQL Server, Oracle tai PostgreSQL.
Kenelle:
Kaikille SQL-kielestä ja relaatiokannoista kiinnostuneille, ei edellytä esitietoja. Henkilöille, jotka haluavat tutkia tietojärjestelmänsä tietoja. Raportoijille, BI-henkilöille, testaajille, kontrollereille. Erittäin hyödyllinen esimiehille ja projektipäälliköille (helpottaa kommunikointia toteuttajien/toimittajien kanssa).
Esitiedot: Ei esitietovaatimuksia.
Sisältö:
Relaatiokantojen ja tuotteiden perusteet lyhyesti
SQL:n merkitys ja asema
SQL:n rakenne ja käskyt
Kyselyharjoituksia työasemalla
Ryhmittelyt, funktiot, pvm-käsittely
Perinteinen ja uusi liitossyntaksi
Ulkoliitos
Tärkeimmät alikyselyt
Käskytyyppien vertailua ja käytännön käyttösuosituksia
Taulujen perustaminen
Viite-eheys
Päivityskäskyt
Näkymät
Valtuudet
Upotetun SQL:n perusteet
Vinkkejä hyvään suorituskykyyn
Tarvittaessa eri SQL-murteiden vertailua
– osallistujien tilanteen mukaan (Oracle, SQL Server, DB2, MySQL, Access)
Koulutustapahtuman päivittäinen alkaminen ja päättyminen: koulutus 9:00-16:15
Daily start and end of training event: training 9:00-16:15
Kurssilla lähdettiin liikkeelle niin perusasioista, että ymmärtääkseni muutkin kuin IT-ihmiset pääsivät hyvin oppeihin kiinni. Harjoitustehtävät olivat käytännönläheisiä ja lisäesimerkkejä käytiin läpi kurssilaisten pyyntöjen ja tarpeiden mukaan. Harjoittelimme myös erilaisia tapoja tehdä samoja kyselyitä hyötyineen ja haittoineen. Koin kurssin hyödylliseksi pohjaksi josta SQL-osaamista on helppo syventää.
Melina Lindholm, System Specialist, Konecranes
Olin jo toista kertaa Ari Hovin kurssilla, koska Ari on mielestäni hyvä ja asiansa osaava kouluttaja. Hänen kursseillaan uskaltaa tehdä tyhmiäkin kysymyksiä. SQL-kurssilla edettiin mielestäni sopivaa tahtia, ja tarkkaan mietittyjä käytännön harjoituksia oli paljon. Näillä opeilla SQL-kyselyt kyllä onnistuvat! Kurssilla oli mukava ilmapiiri ja toimivat järjestelyt. Maltan tuskin odottaa SQL Syventäviä päiviä.
Suosittelen Ari Hovin kursseja lämpimästi! Hilkka Torikka, Tietohallintovastaava, Turun ammattikorkeakoulu
Kouluttaja:
HANNU JÄRVI
CEO and Machine Learning / Artificial Intelligence lead at Ari Hovi
Hannu on työskennellyt tekoälyn parissa ensimmäisen kerran 90-luvun puolivälissä. Hänellä on kirkas käsitys siitä, mikä on tekoälyssä tänä päivänä realismia, ja mikä mainospuhetta.
Hannu on auttanut organisaatioita AI-strategiatyössä pienistä organisaatioista suurimpiin vientiryrityksiin, mukaan lukien yliopistollisen keskussairaalan johtoryhmä ja TOP10-pörssiyrityksen AI-strategiatyöstä vastaava johtajisto.
Hän on kouluttanut hetorogeenisiä ryhmiä AI-vasta-alkajista koneoppimisen tohtoreihin tunnistamaan ja työskentelemään yhdessä AI:n liiketoiminnallisten mahdollisuuksien parissa.