SQL-peruskurssi

Tutki itse järjestelmänne tietokantaa! SQL alusta alkaen, edeten myös monimutkaisiin tapauksiin.

Esittely

Kurssi on yksi suosituimpia kurssejamme myös yrityskohtaisena, tehtävät voi suorittaa omalla koneella ilman asennuksia käyttäen pilvipohjaista harjoitusympäristöämme. Lisätiedustelut [email protected] tai 050 3670809.

SQL ei ole ehkä ole ollut trendilistojen kärjessä vielä joitakin vuosia sitten, mutta se on nyt tehnyt vahvan paluun. Data-ala ja siihen liittyvä osaaminen on niin haluttua, ettei osaajia riitä tarpeeksi tyydyttämään kysyntää. Sinulle on nyt mahdollisuus päästä mukaan aallon harjalle ja oppia lisää.

SQL on data-ammattilaisen perustyökalu tiedonlouhintaan. Se on myös ensimmäinen askel Data Sciencen maailmaan: SQL on tässä työtehtävässä kaikista olennaisin taito. Ari Hovi on vuosia kehittänyt tämän kurssin harjoitusmetodia ja harjoitustehtävät sellaisiksi, että kurssilla opit varmasti. Nykyinen kouluttaja Lauri Pietarinen on myös Suomen eturivin SQL-asiantuntijoita ja hän soveltaa Arin menetelmiä tällä kurssilla. Laurin pitämän viime kurssin keskiarvo oli 4,75/5. Kommentteja: ”Parasta intensiivisyys, hyvä materiaali ja henkilökohtainen opetus”, ”Suosittelen kaikille Googlen käytännön opettamille, jotka haluavat strukturoidun kertauksen SQL:sta.”

Tutki itse järjestelmänne tietokantaa! SQL alusta alkaen, edeten myös monimutkaisiin tapauksiin. Kouluttajan Ari Hovin suositun kirjan SQL-opas parannettu versio kuuluu kurssin hintaan (jo 14. painos). Monilla kirja on jäänyt työpöydälle käytännön oppaaksi kurssin jälkeenkin. Kaikkia kyselyjä ei tarvitse tilata toimittajalta – opi tekemään itse.

Runsaasti käytännön harjoituksia työasemalla. Esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä. Kurssi ei edellytä aiempaa tietokanta- tai ohjelmointikokemusta. Kurssi toimii myös hyvänä johdantona relaatiotietokantoihin.

Opiskelija voi valita harjoitusympäristöksi omalla koneellaan (selaimen kautta) jonkin seuraavista: SQL Server, Oracle tai PostgreSQL.

Koulutustapahtuman päivittäinen alkaminen ja päättyminen: aamiainen 8:30, koulutus 9:00-16:15

Daily start and end of training event: breakfast 8:30, training 9:00-16:15

 

+ Lue koko esittely

Koulutusohjelman sisältö:

 • Relaatiokantojen ja tuotteiden perusteet lyhyesti
 • SQL:n merkitys ja asema
 • SQL:n rakenne ja käskyt
 • Kyselyharjoituksia työasemalla
 • Ryhmittelyt, funktiot, pvm-käsittely
 • Perinteinen ja uusi liitossyntaksi
 • Ulkoliitos
 • Tärkeimmät alikyselyt
 • Käskytyyppien vertailua ja käytännön käyttösuosituksia
 • Taulujen perustaminen
 • Viite-eheys
 • Päivityskäskyt
 • Näkymät
 • Valtuudet
 • Upotetun SQL:n perusteet
 • Vinkkejä hyvään suorituskykyyn
 • Tarvittaessa eri SQL-murteiden vertailua
  – osallistujien tilanteen mukaan (Oracle, SQL Server, DB2, MySQL, Access)

Vaatimukset

Kaikille SQL-kielestä ja relaatiokannoista kiinnostuneille, ei edellytä esitietoja. Henkilöille, jotka haluavat tutkia tietojärjestelmänsä tietoja. Raportoijille, BI-henkilöille, testaajille, kontrollereille. Erittäin hyödyllinen esimiehille ja projektipäälliköille (helpottaa kommunikointia toteuttajien/toimittajien kanssa).

Arvostelut

Kurssilla lähdettiin liikkeelle niin perusasioista, että ymmärtääkseni muutkin kuin IT-ihmiset pääsivät hyvin oppeihin kiinni. Harjoitustehtävät olivat käytännönläheisiä ja lisäesimerkkejä käytiin läpi kurssilaisten pyyntöjen ja tarpeiden mukaan. Harjoittelimme myös erilaisia tapoja tehdä samoja kyselyitä hyötyineen ja haittoineen. Koin kurssin hyödylliseksi pohjaksi josta SQL-osaamista on helppo syventää.

Melina Lindholm, System Specialist, Konecranes

Olin jo toista kertaa Ari Hovin kurssilla, koska Ari on mielestäni hyvä ja asiansa osaava kouluttaja. Hänen kursseillaan uskaltaa tehdä tyhmiäkin kysymyksiä. SQL-kurssilla edettiin mielestäni sopivaa tahtia, ja tarkkaan mietittyjä käytännön harjoituksia oli paljon. Näillä opeilla SQL-kyselyt kyllä onnistuvat! Kurssilla oli mukava ilmapiiri ja toimivat järjestelyt. Maltan tuskin odottaa SQL Syventäviä päiviä. Suosittelen Ari Hovin kursseja lämpimästi!

Hilkka Torikka, Tietohallintovastaava, Turun ammattikorkeakoulu

Kouluttaja:

LAURI PIETARINEN

Relational Consulting Oy

Lauri Pietarinen on kokenut tietokanta- ja SQL -asiantuntija ja toimii yrityksessään Relational Consulting Oy.

Hän on toteuttanut useita vaativia tietokantatoteutuksia ja tietovarastoratkaisuja ja konsultoi yrityksiä laajoissa datahankkeissa Suomessa ja Ruotsissa. Lauri on Suomen kokeneimpia SQL-asiantuntijoita.

Lisäksi Lauri on Suomen ehkä paras indeksoinnin asiantuntija ja hän on vetänyt Tapio Lahdenmäen kehittämää syvällistä indeksointikurssia vuosien ajan, myös mm. Tanskassa ja Islannissa. Hän esitelmöi usein kansainvälisissä tietokantakonferensseissa SQL-kielestä, relaatiokannoista ja indeksoinnista.

Lue lisää

SQL-peruskurssi

Tutki itse järjestelmänne tietokantaa! SQL alusta alkaen, edeten myös monimutkaisiin tapauksiin.

Kouluttaja:
LAURI PIETARINEN
Kieli:
Suomi
Kesto:
2 Päivää
Paikka:
Helsinki
Aloituspäivämäärät:
Ota yhteyttä

Koulutusohjelmalla / kurssilla ei ole aktiivisia aloituspäivämääriä, jos olet kiinnostunut kurssista ota yhteyttä.

Ota yhteyttä

Ottakaa yhteyttä:

 

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Tietovarasto (Data Warehousing) ja Business Intelligence -perusteet

Lue lisää

Big Data -projektin käynnistys

Lue lisää

Tietojärjestelmän hankinta käytännössä

Lue lisää

Data-alan kursseja vuonna 2020!

Lue lisää

Google haastaa Microsoftin tiedonhallinnassa

Lue lisää

Huhut BI:n kuolemasta ovat liioiteltuja

Lue lisää
+