Data Vault -menetelmä EDW -ratkaisujen suunnitteluun

Laajojen tietovarastojen yhdeksi ongelmaksi on muodostunut hidas rakentaminen ja muutosjäykkyys. Data Vault -menetelmä on tarkoitettu nimenomaan keskitettettyjen tietovarastojen rakentamiseen. Se mahdollistaa pala kerrallaan laajentamisen ilman että tarvitsee muuttaa jo tuotannossa olevia tietokantarakenteita, latauksia tai raportteja – kuin lisäisi legopalikoita.

Data Vault on nyt ehkä suosituin laajojen tietovarastojen suunnittelumenetelmä Suomessa. Muut vaihtoehdot – eli tähtimallisuunnittelu ja normalisoitu suunnittelu – ovat keskitettyjen, isojen tietovarastojen suunnittelussa vaihtoehtoja, mutta Data Vault valitaan yhä useammin.

Olemme Suomen johtava Data Vault -kouluttaja ja asiantuntija. Olemme jo viisi kertaa tuoneet Data Vault -menetelmän kehittäjän, Dan Linstedtin Suomeen kouluttamaan Data Vault 2.0 Bootcamp- ja sertifiointikurssin. Seuraava Danin kurssi on  syksyllä 2018. Lisäksi meillä on Ari Hovin yksipäiväinen Data Vault-johdantokurssi Dan Linstedtin hyväksymällä materiaalilla; se on ollut suosittu myös yrityskohtaisena.

Ari Hovi on Euroopan ensimmäisten joukossa Linstedtin sertifioima Data Vault 2.0 Practitioner (2014), lisäksi hän oli ensimmäisten joukossa Linstedtin sertifioima ”Certified Data Vault Modeler” (2008 ja pävityssertifiointi 2010); hänellä on suora yhteys mallin kehittäjään Dan Linstedtiin. Meiltä on saatavissa menetelmän esittelyä sekä konsultointia.

Data Vault tulevat koulutukset löytyvät täältä.

Data Vault

Data Vault -menetelmän kehittäjä Dan Linstedt Dan kuvaa Data Vaultia näin:

”Data Vault 2.0 is the evolution of Data Vault.  Data Vault 2.0 is a system of business intelligence and data warehousing that goes beyond just the Data Vault model.  Data Vault 2.0 is comprised of four major pillars:

  • Architecture – systems and ETL, along with Big Data, and NoSQL inclusion

  • Methodology – Project management, standards, best practices, agile build out, SCRUM and SEI/CMMI Level 5

  • Implementation – rules and procedures, standards, BPEL, BPM,

  • Modeling – of course the Data Vault Model has evolved, Ontologies, Concept Models, Data Models

A big big part of the release is the inclusion of NoSQL platforms, the ability to seamlessly interconnect these various platforms (hybrid, relational, non-relational, columnar, text, etc..) with your existing data warehouse. ”

Blogeja

Data Vault ja moderni tietoalusta

 

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.