Data Vault 2.0 menetelmä ketterään tietovarastointiin

Laajojen tietovarastojen yhdeksi ongelmaksi on muodostunut hidas rakentaminen ja muutosjäykkyys. Data Vault 2.0 menetelmä on tarkoitettu nimenomaan keskitettyjen tietovarastojen rakentamiseen. Se mahdollistaa pala kerrallaan laajentamisen ilman että tarvitsee muuttaa jo tuotannossa olevia tietokantarakenteita, latauksia tai raportteja – kuin lisäisi legopalikoita.

Data Vault on nyt ehkä suosituin laajojen tietovarastojen suunnittelumenetelmä Suomessa. Muut vaihtoehdot – eli tähtimallisuunnittelu ja normalisoitu suunnittelu – ovat keskitettyjen, isojen tietovarastojen suunnittelussa vaihtoehtoja, mutta Data Vault valitaan yhä useammin.

Olemme Suomen johtava Data Vault 2.0 kouluttaja ja asiantuntija. Olemme kouluttaneet jo yli 500 henkilöä Data Vault 2.0 sertifioiduiksi asiantuntijoiksi ja osaajien kysyntä jatkuu kiivaana.

Ari Hovi oli Euroopan ensimmäisten joukossa menetelmän perustajan Dan Linstedtin sertifioima Data Vault 2.0 Practitioner (2014), lisäksi Ari oli ensimmäisten joukossa Linstedtin sertifioima ”Certified Data Vault Modeler” (2008 ja pävityssertifiointi 2010).

Meiltä on saatavissa menetelmän esittelyä, konsultointia ja teemme Data Vault 2.0 toteutusten auditointeja mm. Azure ja Snowflake ympäristöissä.

Meitä kutsutaan myös apuun, jos hyvin toteutetusta tietovarastosta ei saadakaan ulos haluttuja liiketoimintahyötyjä tai raportteja.

Meillä on suora yhteys mallin kehittäjään Dan Linstedtiin ja  pääkouluttajaamme Cynthia (Cindi) Meyersohniin.

Ota tarvittaessa yhteyttä ja kysy lisää.

Petri Hakkarainen
Liiketoimintajohtaja, koulutukset
040-76 906 74
petri.hakkarainen (at) arihovi.com

Tulevat Data Vault koulutukset

 

Datan hallinta

Data Vault -johdanto

Keskitettyjä tietovarastoja on suunniteltu usein joko tähtimallimenetelmällä (Kimball-tyyli) tai normalisoiduilla…

Lue lisää
Ketterä kehitys

Tietovarastointi käytännössä

Ari Hovi on  yrityksenä Suomen johtava tietovarastoihin liittyvä kouluttaja ja…

Lue lisää
Datan hallinta / Edistynyt

Data Vault 2.0 Bootcamp + Certification

CDVP2 is a four day in person course, with one full day (8 hours) of Computer Based Training, or self-paced learning. CDVP2 is the ​​only ​​ sanctioned and authorized Data Vault Certification in the industry.​​​

Lue lisää
Ketterä kehitys

FREE Data Vault Meet & Greet 2022

Free Meet & Greet happening for all Data Vault 2.0…

Lue lisää