Data Virtualization - huippukurssi

Perehdytys Data Virtualization tuotteisiin ja parhaisiin käytäntöihin - itse Rick van de Lans vetää kurssin!

Data Science, Big Data Analytics and Advanced practices in Data Visualization

Yksi maailman johtavista teknologiavaikuttajista Stephen Brobst nyt Suomeen!

Ilmoittaudu nyt 2017 data-alan valmennuksiin!

Data ja sen ymmärtäminen koskettaa nyt jokaista organisaatiota. Me autamme sinua tässä!

Kansainväliset data-gurut Helsinkiin syksyllä!

Kuule viimeisemmät trendit ja päivitä osaamisesi kansainvälisten huippujen johdolla.

Datat omaan käyttöön - Tietoalustan hyödyt

Edelliseen blogiini laadin kyselyn, ikään kuin testin jonka perusteella voimme analysoida tietoalustan (Data Platform) tarvetta. Vielä muistutan, että tarkoitan tietoalustalla tietovaraston (Data Warehouse) laajennuttua käyttöä. Tämä pitää sisällään Hadoop -tyyppisen ratkaisun Big Dataa varten sekä tietovaraston datan käytön laajemminkin kuin pelkästään raportointiin ja analysointiin.

Hyviä lukuhetkiä! … Lue lisää

  • elokuu 16, 2017

Dataviikko, Vol 16.

Uusi Dataviikko, Vol 16,  jälleen tarjolla! Ollut hieman taukoa kesä aikana, mutta nyt niitä taas alkaa tulemaan!

Dataviikko on kokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Data Science, Big Data), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina perjantaisin. Meille voi aina ehdottaa myös hyviä juttuja, jotka mielestäsi kiinnostaisivat jo meidän tuhansia lukijoitamme.

Hyviä lukuhetkiä! … Lue lisää

Tarvitsetko tietoalustaa -testi

Seuraavalla testillä voit tarkistaa, olisiko organisaatiollasi tarvetta tietovaraston rakentamiseen:

  • Voitko nopeasti rakentaa raportin, jossa on yhdisteltynä kahdessa tai useammassa eri operatiivisessa järjestelmässä olevia datoja?
  • Onko helppoa tehdä trendianalyysi, jossa seurataan esim. viime kuun tilannetta verraten edellisiin kuukausiin tai vuosiin?
  • Voiko operatiivisia järjestelmiä kuormittaa analysoivilla kyselyillä ja raporteilla hidastamatta näiden järjestelmien suorituskykyä?

Lue lisää

Data-asiat ovat nyt liikkeenjohdon pöydällä

IT:n lisäksi nyt liikkeenjohdon konsultit ja liiketoimintajohto ovat erityisen kiinnostuneita data-asioista.  He ovat havainneet, ettei ole olemassa strategista suunnittelua irrallaan datasta.  Jos suunnitellaan kehitystyötä liittyen asiakkaisiin, tuotantoon, prosesseihin tai vaikkapa markkinointiin, tulevat data-asiat hyvin nopeasti suunnittelupöydälle. Ei siis tarvitse kovin pitkään jutella liiketoiminnasta, kun joku jo kysyy mitä dataa meillä on nyt saatavilla näistä asioista ja miten me saataisiin se käyttöön? Mitä dataa tarvitsemme tulevaisuudessa? Uusi analytiikka, koneoppiminen ja tekoäly eivät ole jatkossa vain Googlen, Amazonin ja muiden suurten aluetta. Yritykset jotka ovat eturintamassa tulevat menestymään. Nämä uudet alueet edellyttävät paljon dataa taustalle. Nyt on oikea hetki satsata data-osaamiseen. … Lue lisää

  • kesäkuu 21, 2017

Ota hyöty irti edistyneestä analytiikasta

Analytiikkahankkeet epäonnistuvat usein.  Tietokirjailija ja Data Science -konsultti Meta Brown arvioi, että analytiikkahankkeiden ROI ei tyypillisesti saavuta edes break eveniä. Kuitenkin odotukset analytiikalle ovat hyvin korkealla. Maailma on täynnä menestystarinoita siitä, kuinka analytiikalla on parannettu sekä keskeisiä asiakaskokemuksen mittareita – tyytyväisyyttä, konversiota, asiakaspoistumaa – että myöskin parannettu yritysten sisäistä tehokkuutta. Menestystarinoissa ovat luonnollisesti yliedustettuina internet-ajan jättiläiset (Google, Amazon jne.) jotka ovat data- ja analytiikkakeskeisiä lähtökohtaisesti. Kuitenkin menestystarinoita löytyy kauttaaltaan koko yrityskentästä, myöskin perinteisiltä toimialoilta. … Lue lisää

  • kesäkuu 14, 2017

Keväästä, rekrytoinnista ja Hovi Data Frameworkista

On ollut todella kiireinen kevät. Tuntuu, että konsultointikeikkaa on enemmän, kuin ehtii tehdä. Nyt tilataan myös paljon yrityskohtaisia räätälöityjä koulutusratkaisuja, joissa rakennetaan data-vetoista organisaatiota.

Se on tietysti hyvä, olen nöyrän kiitollinen kaikille asiakkaille siitä.

Kuten monet tietävät, olen käsite- ja tiedonmallinnuksen puolestapuhuja ja pitkän linjan mallintaja. Nyt tällä alueella tuntuu olevan kovasti kasvavaa kysyntää. Se johtuu ehkä siitä, että meillä aloitti liiketoiminnan kehityksestä vastaava Hannu Järvi alkuvuodesta, joka sai kuulemma varsinaisen ahaa-elämyksen seuratessaan mallintamistani. … Lue lisää

  • kesäkuu 09, 2017

Dataviikko, Vol 15.

Uusi Dataviikko, Vol 15,  jälleen tarjolla!

Dataviikko on kokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Data Science, Big Data), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina perjantaisin. Meille voi aina ehdottaa myös hyviä juttuja, jotka mielestäsi kiinnostaisivat jo meidän tuhansia lukijoitamme. … Lue lisää