25.04.2023

Uudistamme laajasti Ari Hovin koulutuksia ja toimintaa

Terve

Moni teistä on varmaan jo huomannut, että Ari Hovin tiimi on kasvanut viime aikoina. Minä olen kuvassa ensimmäisenä vasemmalla ja vastaan koulutusvalikoimastamme ja laajasti toimintamme kaupallisesta kehittämisestä.

Kasvaneella osaamisellamme olemme voineet osallistua useampiin asiakasprojekteihin, joista saatuja kokemuksia ja oppeja käytämme aina perinteisesti uusien koulutuksiemme sisältöinä. 

Uudistammekin nyt koulutuksiamme hyvin laajasti ja erityisesti vastaamme yritysten ja organisaatioiden johdon dataan ja sen hyödyntämiseen liittyviin haasteisiin

Emme tietenkään unohda entistä vankkaan asiakaskuntaamme, vaan enemmänkin autamme liiketoimintaa ja datan hyödyntäjiä saavuttamaan yhdessä enemmän datan avulla.

Kaikkien uusien koulutuksien sisällöt ja opit ovat ns, kenttätestattuaja asiakkaidemme haasteissa, joita olemme viime aikoina menestyksekkäästi ratkoneet.

 1. Useista datastrategioiden päivityksistä olemme havainneet miten tärkeää on, että liiketoiminta saadaan oikeasti johtamaan ja ottamaan vastuuta dataan liittyvistä hankkeista. Teemme tämän helpommaksi näillä uusilla koulutuksilla:

  Datan johtamisen strateginen kehittäminen

  Tiedon omistajuus ja johtaminen

  Tiedon laadun johtaminen ja huolto
 1. Auditointeja teemme usein, kun jokin ei selkeästi toimi tai halutaan olla varmoja, että kaikki on varmasti kunnossa ennen uusia projekteja. Näistä keskeisiä havaintoja on ollut riittävä oman organisaation osaaminen, jotta ymmärretään mitä on rakennettu ja miten sitä voidaan jatkokehittää. Olemmekin täydentäneet valikoimaamme tällä koulutuksella, koska Data Vault 2.0 pohjainen tietovarasto on usein auditoinnin kohteena:

  Tietovarastointi käytännössä
 1. Dataprojektien johtamisesta keskeisin havaintomme on ollut, että usein yhteinen kieli ja käsitteet ovat uupuneet ja ja kaikkien osapuolien mukaan saaminen mukaan on ollut hankalaa. Myöskään usein ei olla tajuttu, että dataprojektien johtaminen vaatii erilaista osaamista, kuin softaprojektien johtaminen. Näistä koulutuksista onkin varmasti apua näihin haasteisiin:

  Dataprojektien tehokas johtaminen

  Laajan tietoalusta-arkkitehtuurin suunnittelu
 1. Koulutuspyynnöistä keskeiseksi on noussut tarve kasvattaa nykyisten osaajien osaamista seuraavalle tasolle. Samalla on myös ollut tarvetta saada syvempää käytännön opastusta yksittäisen koulutuksen tuoman opetuksen lisäksi. Näistä tarpeista olemme tuottaneet seuraavat koulutuskokonaisuudet.

  Tietovarasto-osaajan koulutusohjelma
 2. Useissa projekteissa olemme olleet nyt mukana uudistamassa ja modernisoimassa Power BI pohjaista raportointia. Usein tärkeää on ollut selvittää mitä oikeasti raportteihin halutaan, halutaanko niitä muokkailla helposti käyttäjien toimesta ja näiden pohjalta koko dataputken ymmärtäminen. Pelkän teknisen suorituksen lisäksi tarvitaan paljon osaamista, jotta raportit myös näyttävät hyvältä. Ohessa onkin useita uusia Power BI koulutuksiamme:

Power BI perusteet workshop

Edistynyt DAX ja kehittyneet visualisoinnit

Power BI suuret tietojoukot

Modernia raportointia ja tarinankerrontaa Power BI:lla

Tässä välissä voisimmekin miettiä, että miksi työntekijöitä kannattaa erityisesti kouluttaa? Työntekijälle koulutuksen saaminen osoittaa harvinaisen selkeästi, että hänestä välitetään. On varsin ikävää, jos ainoa tapa saada kouluttaa itseään on vain vaihtamalla työpaikkaa. 

Yrityksen näkökulmasta motivoitunut ja osaava työntekijä tuo varmasti tuloksia sisäisissä tai asiakkaille tehtävissä projekteissa. Olemassa olevista työntekijöistä kannattaakin pitää kiinni ja heille tarjottavat koulutukset voivat ollakin varsin edullinen tapa pitää heitä tyytyväisinä. Uuden työntekijän hankkiminen on usein kallista ja usein myös todella hankalaa, josta kertookin viimeinen uusien koulutuksiemme lähde. 

 1. Datapuolen osaajapulasta kärsivät kaikki, mutta silti moni luottaa oman brändin vahvaan vetovoimaan. Entä, jos oma brändi ei olekaan vahva tai se valitsemamme paras työnhakija ei lopulta haluakaan työtehtävää juuri meiltä? Entä jos tarvitaankin nopeasti monta uutta tekijää? Nöihin haasteeseen olemmekin yhdistäneet voimamme Clevryn kanssa ja totetttaneet oheisen ohjelman.

  Osaajapulaan uusia dataosaajia koulutusohjelma


Järjestämme nyt uusien koulutuksiemme kunniaksi kaksi tapahtumaa, joihin toivomme teitä runsaasti mukaan. Tilaisuuksissa on myös helppo kysyä lisää, jos vaikka voisimme auttaa teidänkin haasteisiin. Mukaan mahtuu n. 20 henkilöä per tilaisuus.

 

 1. Tietovarastolla menestykseen After Work
  HUONE kamppi, 6.6 kello 16-20.00.
  Tarjolla ohjelmien lisäksi hieman tapaksia ja juomia.
 1. Johtajan data-aamiainen
  HUONE kamppi, 13.6 kello 8.30-10.00.
  Tarjolla esityksen lisäksi maukas aamiainen.

Tervetuloa mukaan koko Ari Hovin puolesta.


Terveisin Petri Hakkarainen, liiketoimintajohtaja
Kysy lisää tarvittaessa: [email protected]

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

TIETOJEN HELIKOPTERIKUVALLA JOHDETAAN YHTEISTYÖTÄ

Lue lisää

TIETOJOHTAMISTA TUKEVAT IT-RATKAISUT: PÄÄTÖKSENTEON JA TOTEUTUKSEN MENESTYSTEKIJÄT JA KOMPASTUSKIVET

Lue lisää

Tiedonhallinnan alueen suuria nimiä

Lue lisää