Tämä on paras Business Intelligence-ratkaisu

Hei,

Olen auttanut yli 20 vuotta yrityksiä ja organisaatiota hyödyntämään dataa päätöksenteon tukena ja eri puolilla organisaatiota. Kuten tiedämme, sitä kutsutaan yleisesti business intelligenceksi. Termi pitää sisällään usein kaiken tietovarastoinnista datan visualisointiin sekä dashboardeihin. Myös edistyksellinen analytiikka ja big data voidaan katsoa kuuluvan sen alle.

ERP, CRM ja HRM -järjestelmien ja muiden sovellusten toimittajat kertovat usein myyntipuheissa tuotteidensa monenlaisista raporteista, jotka ovat visuaalisia ja täyttävät vaativimmatkin raportointitarpeet. Todellisuudessa kuulee kuitenkin usein, että ne eivät riitä eivätkä täytä muuttuvia tarpeita. Monasti asiakas ei voi itse lukea järjestelmän uumenissa olevaa dataa, raportit ja data pitää tilata toimittajilta euroja vastaan. Iso ongelma tulee, kun pitääkin yhdistää useassa järjestelmässä olevia tietoja. Kenen vastuulle se kuuluu ja miten asia teknisesti hoidetaan?

Nykysin on myös tarjolla erittäin kehittyneitä valmiita BI-ohjelmistoja. Puhutaan self service BI:stä ja lupaus on että ilman erityistä BI-asiantutijuutta kuka vaan voi analysoida dataa eri järjestelmistä tarpeidensa mukaan. Myyntitilanteessa kerrotaan, ettei mitään erillisiä tietovarastoja tarvita, riittää kun kytketään tietolähteet (esim ERP, CRM) kiinni BI-työkaluun, niin problem solved.

Isommille tai muuten data-intensiivisille organisaatioille tämä ratkaisu ei riitä,  tiedon hyödyntämisen tarpeet kasvavat niin kovaa vauhtia. Pienemmissä organisaatioissa voi olla eri tilanne.

Seuraavassa tutorial-videossa kerron, mikä on mielestäni paras ratkaisu dataa tärkeänä pitäville organisaatiolle. Kysymykset, kommentit tai vastaväitteetkin ovat tervetulleita!

Katso video tästä:

Aiheeseen liittyviä ajankohtaisi kursseja:

QlikView Designer: käyttöliittymän suunnittelu ja toteutus 06.09.2016 – 07.09.2016,  Helsinki 1 150 € + alv

Moderni tietovarastoratkaisu 13.09.2016, Helsinki 750 € + alv

Hadoop-peruskurssi 14.09.2016, Helsinki 800 € + alv

Data Lake -kurssi 21.09.2016 – 22.09.2016, Helsinki 1 500 € + alv

 

Jaa:

Kommentoi:

Kirjoittaja:

Ari Hovi

FM Ari Hovi toimii päätoimisesti konsulttina erikoisalueenaan Data Warehouse / Business Intelligence, käsitemallinnukset, tietoarkkitehtuurimallinnukset ja -määritykset sekä Business Intelligence / tietovarastoratkaisujen auditointi. Ari on Suomen kokeneimpia käsite- ja tiedonmallintajia (Data Modeling).

Ari on vetänyt uransa aikana yli sata käsitemallinnusworkshoppia ja ollut osallisena yli kuudessakymmenessä tietovarastohankkeessa. Tyypillisiä konsultointihankkeita ovat tietovarastojen arkkitehtuuri- ja strategiaselvitykset ja tietovarastojen tietosisällön mallinnus sekä yritystason tietoarkkitehtuurien ja Master Data -mallien laadinta.

Ari on myös tietokirjailija, teoksia aiheista Tietovarastointi, Tietokannan suunnittelu ja SQL. Hänen artikkeleitaan on julkaistu mm. TIVI-lehdessä, Kauppalehdessä ja Tietoasiantuntijat -lehdessä.

 

Haluatko uusimmat uutiset ja kurssitiedot Arihovista?

Tilaa uutiskirje

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.