Data Platform: Moderni tietovarastoratkaisu

Perinteinen tietovarastointiratkaisun kaava DB + ETL + BI ei toimi enää. Modernia tietovarastoa ei voi rakentaa tietokannalla, integraatiotyökalulla ja raportointivälineellä, koska siltä vaaditaan paljon enemmän kuin mitä perinteinen ratkaisumalli pystyy tarjoamaan. Tietovaraston sijaan kuvaavampaa olisikin puhua useista erilaisista rakennuspalikoista koostuvasta ”data platformista”, suomennettuna vaikkapa tietoalustasta, joka palvelee huomattavasti entistä moninaisempia käyttötarpeita ja käyttäjäryhmiä.

Tällä kurssilla kuulet asiantuntevia ja kokemukseen perustuvia näkemyksiä pilvipalveluista, big datasta, ennustavasta analytiikasta sekä siitä kuinka nämä ovat muuttaneet perinteisen tietovarastonnin roolia. Lisäksi kuulet konkreettisia esimerkkejä big data -teknologioita ja pilvipalveluita hyödyntävien tietovarastointiuudistusten toteutuksista sekä niillä saavutetuista liiketoiminnallisista hyödyistä.

Kurssilla esitetään havainnollinen demo pilvipalveluista, Hadoopista sekä ennustavasta analytiikasta.

Kouluttajana on Suomen kokeneimpiin big data -osaajiin kuuluva Karri Pulkkinen Biscuit Finland Oy:stä. Hänellä on pitkä käytännön kokemus pilvipalveluiden, big data -teknologioiden ja edistyksellisen analytiikan hyödyntämisestä suurissa ja keskisuurissa suomalaisissa organisaatioissa eri toimialoilla, mm. HUS:lla, Fonectalla ja Nokialla.

 

Johdantona kurssille lue Karrin blogiartikkeli: Murtuvatko tietovarastojen perinteet?

jarmo”Big data -teknologiat ovat merkittävässä roolissa uuden sukupolven tiedonhallinta-arkkitehtuurissamme. Karri antoi IT- ja analyytikkotiimeillemme hyvät valmiudet hyödyntää big data -teknologioita.”

Jarmo Kärkkäinen, Head of Architecture, Fonecta Oy

Kenelle:

Tietovarastosuunnittelijoille ja -toteuttajille, BI-asiantuntijoille, DW/BI-alueen projektipäälliköille, esimiehille, Big Data -alueen henkilöille, arkkitehdeille.

Esitiedot:

Ei esitietovaatimuksia.

Sisältö:

– Data ja analytiikan käynnissä olevan murros

– Big datan, pilvipalveluiden ja edistyksellisen analytiikan hyödyntämisen nykytila ja tulevaisuus Suomessa

– Pilvipalveluiden esittely, hyödyntäminen käytännössä ja saavutettavat hyödyt

– Hadoop, NoSQL sekä muiden keskeisten big data -teknologioiden esittely

– Big data -teknologioiden hyödyntäminen käytännössä ja saavutettavat hyödyt

– Katsaus keskeisimpiiin big data ja pilvipalvelutoimittajiin ja tuotteisiin

– Edistyksellisen analytiikan esittely hyödyntäminen käytännössä ja saavutettavat hyödyt

– Keskustelua osallistujille keskeisistä erityiskysymyksistä

 

Kouluttaja:

Kommentit kurssilta:

”Karri Pulkkisen Hadoop –peruskurssilla sain todella hyvän kuvan siitä, mistä Hadoop –teknologioissa on kysymys ja kuinka niitä voi hyödyntää tehokkaasti ja ketterästi organisaatiossa. Suosittelen lämpimästi kaikille arkkitehdeille, liiketoiminta-analyytikoille ja SQL-kehittäjille.”

Aija Palomäki, Yritysarkkitehti, Samlink

Kurssilaisten kommentteja:
”Erittäin hyvät harjoitukset, tekemällä oppii.”
”Hyvä perehdytys Hadoopin logiikkaan ja työvälineisiin.”
”Vihdoinkin Hands-On kokemuksia Hadoopista!”
”Opettajalla laaja kokemus, osasi vastata kysymyksiin”

Jaa:

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.