17.03.2017

Dataviikko, Vol 3.

Dataviikko on kokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Data Science Big Data), niin kannattaa tutustua, julkaisemme Dataviikon aina perjantaisin. Meille voi aina ehdottaa myös hyviä juttuja, jotka mielestäsi kiinnostaisivat jo meidän lähes 3 000 kuukausittaista kävijää.

Voit seurata niitä myös LinkedInissä tästä

Building a Data Governance Program with Data Modeling

”Tiedonmallinnus mahdollistaa rakennettavan tietokannan analysoinnin kustannustehokkaasti ja ristittömästi ennen, kun sitoudutaan sen rakentamiseen”. Erittäin hyvä artikkeli, kannattaa tutustua!

Lue tästä

Best-in-Class Companies Rely on Defined and Pervasively Used KPIs

KPI:stä ei jostain syystä enää puhuta niin paljoa, kuten ennen. Ovatko termit vaan muuttuneet, onko Analytiikka päivän sana? Menestyneimmät yritykset kuitenkin käyttävät KPItä.

Lue tästä

Data Quality – A Simple 6 Step Process

Kaikki kovat data-osaajat tietävät, että huonolaatuinen data on iso haaste ja aiheuttaa valtavasti kustannuksia. Myös kursseillemme osallistujat puhuvat tästä usein. Tässä 6 vinkkiä parempaan Data Qualityyn. Ps. Aihe on niin ajankohtainen, että tulemme järjestämään koulutuksen siitä tulevaisuudessa. Ja luvassa on kova nimi maailmalta!

Lue tästä

Making the Most of a Logical Data Warehouse

Miten data eri tietolähteistä toimii yhdistettynä? Looginen tietovarasto on tähän erittäin hyödyllinen käsite. Hyvä artikkeli!

Lue tästä

The best Hans Rosling talks you’ve ever seen

Oletteko nähneet jo tämän? Hans Rosling on mahtava puhuja ja tässä on hieno esimerkki datan ja tilastojen kerronnallisesta voimasta. Kannattaa tarkastaa myös herran muut videot.

Lue tästä

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää