31.03.2017

Dataviikko, Vol 5.

Dataviikko on kokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Data Science Big Data), niin kannattaa tutustua, julkaisemme Dataviikon aina perjantaisin. Meille voi aina ehdottaa myös hyviä juttuja, jotka mielestäsi kiinnostaisivat jo meidän lähes 3 000 kuukausittaista kävijää.

Hyviä lukuhetkiä!

Voit seurata niitä myös LinkedInissä tästä

Auton myyntihinnan ennustaminen

Koneoppimista (Machine Learning) käytännössä! Kouluttajamme Mika Laukkanen näyttää mallia, että miten auton myyntihintaa ennustetaan data-analytiikan avulla.

Lue lisää tästä

Hovi Data Framework – Uusi konsepti

Mikä on Hovi Data Framework? Ari Hovi on jo 25 vuotta auttanut organisaatioita datan hyödyntämisessä ja kehittänyt siihen ainutlaatuisen menetelmän. Menetelmää voi hyödyntää kaikissa data-hankkeissa ja erityisesti silloin, kun halutaan oikeasti panostaa datalla ohjautuvan organisaation kehittämiseen.

Lue lisää tästä

2017 Trends in Data Modeling

Mitkä ovat Data Modeling trendejä 2017? ”Mallien johdonmukaisuus ja adaptiivisuus ovat nyt erityisen tärkeää”. Samaa mieltä!

Lue lisää tästä

7 Visualizations You Should Learn in R

R-kieli on Data Scientistin perustyökalu. Tässä mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten visualisoit R:llä.

Lue lisää tästä

You Still Need a Model! Data Modeling for Big Data and NoSQL

Tiedonmallinnus (Data Modeling) on tärkeää myös NoSQL-järjestelmissä. Input-vaiheessa sitä ei välttämättä tarvitse tehdä, mutta datan hyödyntämisessä se on edelleen välttämätöntä.

Lue lisää tästä

 

 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää