15.06.2015

Kesäterveisiä

Hei

Kuluneena keväänä erityisesti Hadoop sekä Edistynyt Analytiikka-kurssit ovat olleet suosittuja unohtamatta muitakaan BI- ja tietovarasto-alueiden kursseja. Tiedon mallinnus on aina ajankohtaista, erityisesti näinä Big Data aikoina. Olen ollut mukana yli sadassa käsite- ja tiedonmallinnushankkeessa ja se on lempikoulutusaiheeni. Lisäksi mallinnuksen huippunimi Alec Sharp tulee taas vetämään ainutlaatuisen Data Modeling -kurssinsa.

Datan hyödyntämiseen liittyvä osaaminen on pullonkaula monissa yrityksissä ja organisaatioissa. Me Ari Hovi Oy:ssä todella yritämme miettiä, että mitä osaamista kulloinkin tarvitaan ja minkä aihealueen koulutukset olisivat kaikista hyödyllisimpiä ja ajankohtaisempia asiakkaillemme. Ilman asiakkaan kuuntelua tämä ei olisi mahdollista. Olen itse kouluttanut yli 25 vuotta ja pidän silmät ja korvat aina auki. Nyt on selvästi menossa murros, jossa olen itse vahvasti mukana asiakkaitteni rinnalla. Tämä murros liittyy uusiin teknologoihin datan hyödyntämisen ympärillä ja muutos on nyt nopeaa.

Siksi ensi syksyn kurssilista pitää sisällään edelleen suosittuja Hadoop- ja Edistyneen Analytiikan kursseja. Uutena ovat esimerkiksi R-kurssit sekä Pilvipalvelujen ABC. Olemmekin Suomen johtava BI-kurssien tarjoaja ja olemme edelleen laajentaneet valikoimaa sillä alueella. Kurssitaulukkomme on nyt laajempi kuin koskaan ja kasvaa entisestään (vieläkin lisää kursseja tulossa kuten MongoDB yms).

Kun perustin yritykseni, koulutin vain itse. Nykyään kouluttajinamme on runsasluikuinen joukko Suomen johtavia oman alansa asiantuntijoita. Olemme ”platform”, jonka yhdistää parhaat osaajat ja asiakkaat. Toimintamme perustuu kevyeen organisaatioon ja laajaan kumppaniverkostoon huipputason asiantuntijoita. Meidän kursseillamme osallistuja tietää kuka on kouluttaja ja millä meriiteillä. Näin pystymme takaamaan asiakkaillemme parhaan laadun.

Tuomme edelleen lukuisia alan julkaisuistakin tuttuja kansainvälisiä huippukouluttajia Suomeen, kuten Data Vaultin kehittäjä Dan Linstedt, joka saatiin pitämään Data Vault 2.0. sertifiontikurssi syyskuussa. Data modeling guru Alec Sharp jo mainittiinkin. Lisäksi BI/Big Data-alueen huippunimi Rick van der Lans tulee puhumaan tiedon virtualisoinnista ja NoSQL-ratkaisuista. Luvassa on yhdistelmä vanhaa ja täysin uutta sisältöä, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Poikani Johannes on ollut remmissä mukana noin vuoden. Johanneksen tausta on konsultoinnissa sekä ohjelmistoalalla myynnin ja asiakashallinnan rooleissa. Johanneksen nuoremmat sisarukset Jaakko ja Julia ovat myös nyt yliopisto-opintojensa ohessa olleet myös apuna. Olemme siis perheyritys ja teemme asioita tunteella ja intohimolla. Toimintamme on kasvanut ja tulemme laajentamaan toimintaamme merkittävästi edelleen. Itse koulutan edelleen vaikka pääpaino strategiassamme on ulkopuolisten huippuasiantuntijoiden koulutuspalvelujen lisääminen. Merkittävä osa ajastani kuluu organisaatiokohtaisissa konsultointihankkeissa ja yrityskohtaisissa koulutustapahtumissa. Tämä antaa näkökulmaa siihen, mitä isoissa organisaatiossa on tällä hetkellä meneillään ja mihin maailma on menossa. Pystyn niin ikään hyödyntämään laajaa asiantuntijaverkostoani myös konsultointihakkeissa. Jos siis Sinulla on mikä tahansa ongelma tiedonhallinnan alueella ja en itse pysty auttamaan, niin 90 % varmuudella tunnen jonkun joka kykynee.

Mikäli Sinulla on ideoita ajankohtaisille kursseille tai olet itse jonkin tiedonhallinnan osa-alueen huippuasiantuntija, joka haluaisit tulla meille kouluttajaksi tai toteuttamaan konsultointihankkeita, niin ota ihmeessä yhteyttä.

Käy katsomassa uudet kotisivut sekä kurssikalenteri täältä

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää