25.04.2018

DATAVIIKKO, VOL 47.

Uusi Dataviikko, Vol 47 ulkona!

Dataviikko on linkkikokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ja teknologian ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut digitalisaatioista tai data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Koneoppiminen, Data Science, Big Data, AI), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina keskiviikkoisin.

Tekoäly vaatii tekoja. Nyt heti.

”Johtoryhmässä päätetään katsoa ensin rauhassa, mitä kilpailijat tekevät. Tai odottaa, että tekoälyn lastentaudit ehtivät karsiutua. Tai mietitään, onko tätä kokeiltu Ruotsissa. Se on sama kuin jos sprintteri jäisi lähtötelineisiin tarkkailemaan, kun muut juoksevat karkuun. Jos asian kanssa vetkutellaan ensi vuoteen, kilpailijoita ei saa enää kiinni. Mitalit on jo jaettu.”  Hyvin sanottu, täällä Ari Hovilla ollaan täysin samaa mieltä!

Lue listää tästä

 

e-book: A comparison of cloud data warehouse platforms

”An ideal warehouse solution would be deployed within minutes, and quickly grow (or shrink) compute resources independent of storage.  It would scale from gigabytes to petabytes, with costs in line with usage, and would be managed as a service, needing little or no database administration or tuning.”  Oletko rakentamassa tietovarastoa ja harkitset pilviratkaisua? Tässä hyvä vertailu eri toimittajien ratkaisuista.

Lue lisää tästä

 

Boston Dynamics

”Changing your idea of what robots can do.”  Nämä robotit alkaa olla aika kehittyeitä nykyisein ja Boston Dynamics näyttää tietä. Heidä sivustoilla hyviä klippejä kehittyneistä roboteista

Lue lisää tästä

 

Datakaaos haltuun  – helpot askelmerkit

”Jos haluamme hyödyntää dataa kokonaisvaltaisesti tai saada tietoa liiketoimintamme tilasta, meidän tulee ymmärtää näitä mustien laatikoiden tietoja, ja päästä käsiksi niihin. Se on osoittautunut vaikeaksi haasteeksi, koska ne ovat, no – mustia laatikoita.” Arin kolme neuvoa, joita noudatammalla yrityksestä tulee datavetoisempi (data-drive), kun suurin osa Suomalaisista yrityksistä.

Lue lisää tästä

 

A Self-Study List for Data Engineers and Aspiring Data Architects

”With the explosion of “Big Data” over the last few years, the need for people who know how to build and manage data-pipelines has grown.  Unfortunately, supply has not kept up with demand and there seems to be a shortage of engineers focused on the ingestion and management of data at scale.  Part of the problem is the lack of education focused on this growing field.”  Datan hyödyntämiseen liittyvien taitojen oppiminen on takuuvarma tapa varmistaa, että töitä riittää myös jatkossa. Tässä artikkelissa hyviä tippejä myös rekrytoiville esimiehille sekä HR:lle, että mitä taitoja nykyisin tarvitaan.

Lue lisää tästä

PS. Kiinnostaako oppia liiketoimintaprosessimallinnusta alan huipulta? Alec Sharp tulee suomeen vetämään kurssin:

WORKING WITH BUSINESS PROCESSES – DEFINING, MAPPING AND ANALYZING BUSINESS PROCESSES, 05.06.2018 – 06.06.2018, HELSINKI

Alec on ehkä maailman kuuluisin liiketoimintaprosessien mallintaja ja tulee nyt Suomeen valmentamaan! Tule oppimaan prosessimallinnusta käytännössä, teemme kurssilla paljon harjoituksia.  Alec konsultoi mm Inteliä ja Microsoftia, eli saat kuulla parhaat käytännöt maailmalta.

Kurssista tekee suositun se, että Alecin lähestymistapa on niin interaktiivinen, yksinkertainen ja riisuttu.

Tutustu kurssin sisältöön tästä

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää