04.04.2018

DATAVIIKKO, VOL 45.

Uusi Dataviikko, Vol 45 ulkona!

Dataviikko on linkkikokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ja teknologian ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut digitalisaatioista tai data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Koneoppiminen, Data Science, Big Data, AI), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina keskiviikkoisin.

 

AI Weekly: Watson, Einstein, and Sensei must die

”What do Einstein, Watson, and Sensei have in common? All three brands are supposed to encompass a major tech company’s AI features, and they all need to go away.” Hyvä ja realistinen kirjoitus tekoälystä ja sen toimittajista.

Lue lisää tästä

 

Amerikansuomalainen kehittää Linuxille jatketta – hän haluaa antaa suomalaisille yhden neuvon

”Hän kuuluu Piilaakson nuoriin vauhtityyppeihin. Nimeä Polvi keräsi jo 25 vuoden iässä vuonna 2010, kun pilviyhtiö Rackspace osti hänen ensimmäisen yrityksensä Cloudkickin 40 miljoonalla dollarilla.” Täytyy sanoa, että dynaamisen oloinen kaveri!

Lue lisää tästä

 

Liiketoiminnan ja It:n välinen harmaa alue

”Monet IT-asiantuntijat ovat roolissa, jossa pitäisi esitellä suunnitelmia, arkkitehtuuripiirroksia ja joskus aika teknisiäkin asioita liiketoiminnalle. Tässä kohtaa on paljon opittavaa. Edelleen saa kuulla, että se IT:n henkilö esitteli asiaansa, mutta ”en ymmärtänyt puoliakaan” tai ”tipahdin kärryiltä melkein heti”. Ihmiselle on raskasta kuunnella asiaa josta ei pääse jyvälle. Vika ei ole kuuntelijan.” Ari Hovin neuvot liiketoiminnan ja it:n yhteistyöhön.

Lue lisää tästä

 

Quantum Computing Will Revolutionize Data Analysis. Maybe Soon

”Practical QC devices could be available within the next 5 to 10 years. They have the potential to change the world.” Jos tekoäly kuulostaa välillä tieteiselokuvalta, niin kvanttitietokone ei jää kovin paljoa jälkeen:)

Lue lisää tästä

 

Interview With The Lifelike Hot Robot Named Sophia (Full) | CNBC

”CNBC’s Andrew Ross Sorkin interviews Sophia, a humanoid robot, about the future of artificial intelligence at a Future Investment Institute panel in Saudi Arabia” . Uhka vai mahdollisuus? Vaikea sanoa, että mitä tästä pitäisi ajatella..varmaa on, että tämän tyyppinen kehitys jatkuu.

Katso lisää tästä

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää