20.03.2018

DATAVIIKKO, VOL 43.

Uusi Dataviikko, Vol 43 ulkona!

Dataviikko on linkkikokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ja teknologian ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut digitalisaatioista tai data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Koneoppiminen, Data Science, Big Data, AI), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina keskiviikkoisin.

 

Don’t believe the hype about AI in business

”Even when a company has all the data needed for machine learning, they usually aren’t labelled, up-to-date, or organized in a usable manner. The challenge is to create a grand vision for how to put these datasets together and use them in new ways, as Amazon has done.”

Hyvä ja jalat maassa oleva kirjoitus tekoälystä ja sen mahdollisuudesta. Otsikko tosin hieman hämää:)

Lue lisää tästä

 

The biggest headache in machine learning? Cleaning dirty data off the spreadsheets

”Some 16,700 of the site’s 1.3 million members responded to the questionnaire, and when asked about the biggest barriers faced at work, the most common answer was “dirty data,” followed by a lack of talent in the field.” Tämän olemme itsekin huomanneet – data hallinnan kehittämien on suoraan yhteydessä koneoppmisen hyödyntämiseen.

Lue lisää tästä

 

”Now, 28-year-old Christopher Wylie goes on the record to discuss his role in hijacking the profiles of millions of Facebook users in order to target the US electorate”. Tämä voisi olla suoraan jostain elokuvasta. Koko kuvio on kyllä mielenkiintoinen, kannatta tutustua keissiin.

Lue lisää tästä

 

How deep learning came to power Alexa, Amazon Web Services, and nearly every other division of the company.

”How deep learning came to power Alexa, Amazon Web Services, and nearly every other division of the company.”

Amazon ja sen perustaja Jeff Bezos on kyllä todellisia edelläkävijöitä. Hieno tarina siitä, miten koneoppiminen on Amazonilla kaiken ytimessä.

Lue lisää tästä

 

Kokemuksia tekoälystä

”Kerroimme meidän ns. holistisesta lähestymistavasta data-asioihin ja hän innostui: tämän kaltaista juttua ei ole maailmalla ja se auttaisi hänen kaltaisiaan data scientistejä huimasti! Nyt meillä onkin yhteistyö vireillä ja siinä on yksi ainoa päämäärä: auttaa isoja korporaatioita tekoälyn hyödyntämisessä oikeasti.” Ari Hovi kertoo, miten tekoälyn kanssa voisi lähteä liikkeelle.

Lue lisää tästä

 

PS. Nyt olisi jälleen hyvä valmennussessio tulossa! Kanadalainen Agile-vaikuttaja Scott Ambler tulee Suomeen ja kertoo, miten Business Intelligence ja DW-projekteja voidaan nopeuttaa reippaasti ketteriä menetelmiä soveltamalla.

Tämä osaaminen on kultaakin arvokkaampaa nopeasti muuttuvassa ympäristössä ja silloin, kun tuloksia halutaan nopeasti.

DISCIPLINED AGILE DATA WAREHOUSING (DW) AND BUSINESS INTELLIGENCE (BI) WORKSHOP, 07.05.2018 – 08.05.2018.

Lue tästä lisää valmennuksen sisällöstä tai soittele Johannes Hoville (050 3670809), jos tulee kysyttävää.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää

Datan ja tietotyön vuosi 2024: haaste organisaatiosi CIO:lle

Lue lisää

Data-ammattilaisen kymmenen askelta onnistuneeseen viestintään ja vuorovaikutukseen 

Lue lisää