14.03.2018

DATAVIIKKO, VOL 42.

Uusi Dataviikko, Vol 42 ulkona!

Dataviikko on linkkikokoelma artikkeleita, videoita, blogeja datan ja teknologian ihmeellisestä maailmasta. Mikäli olet kiinnostunut digitalisaatioista tai data-alasta (Data Management, BI/DW, Analytiikka, Koneoppiminen, Data Science, Big Data, AI), niin kannattaa tutustua, julkaisemme uuden Dataviikon aina keskiviikkoisin.

 

Our world is changing

”Explore the ongoing history of human civilization at the broadest level, through research and data visualization.” Todella mielenkiintoista statistiikkaa ja datan visualisointia globaaleista asioista. Kannattaa tutustua!

Lue lisää tästä

 

Juha Sipilä: Miljoona suomalaista on koulutettava uudelleen

”Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että tekoälyä hyödynnetään jatkossa lähes jokaisella hallinnon alalla. Esimerkiksi autot ja rahtilaivat eivät tarvitse tulevaisuudessa kuljettajia.”  Tuo on yksi niistä syistä,  miksi järjestämme tämän

Lue lisää tästä

 

List of Free Must-Read Machine Learning Books

Mitä kirjoja kannattaa lukea, jos Data Science, koneoppiminen tai tekoäly kiinnostaa? Tässä hyvä lista!

Lue lisää tästä

 

Digitaalisen kulttuurin jahdissa

”Menestyksekäs digitaalinen kulttuuri vaatii investointeja teknologiaan, mutta sitäkin enemmän se tarvitsee aikaa ja tukea uuden opetteluun. Suurimman muutoksen tuleekin olla, miten työntekijöitä kohdellaan muutoksessa – millaista tukea heille tarjotaan ja miten heitä johdetaan.” Hyvin sanottu, kaveri puhuu asiaa.

Lue lisää tästä

 

Data Science vs. Business Intelligence

”The Forbes post Data Science: Getting Real demonstrates that ever since Big Data has stormed into the mainstream business landscape, businesses have had no choice but to rely on the wisdom and expertise of Data Scientists to extract meaning from an avalanche of data flowing in from endless input sources.” Mitä eroa on Data Sciencellä ja Business Intelligencellä?

Lue lisää tästä

 

PS. Nyt olisi jälleen hyvä valmennussessio tulossa! Kanadalainen Agile-vaikuttaja Scott Ambler tulee Suomeen ja kertoo, miten Business Intelligence ja DW-projekteja voidaan nopeuttaa reippaasti ketteriä menetelmiä soveltamalla.

Tämä osaaminen on kultaakin arvokkaampaa nopeasti muuttuvassa ympäristössä ja silloin, kun tuloksia halutaan nopeasti.

Disciplined Agile Data Warehousing (DW) and Business Intelligence (BI) Workshop, 07.05.2018 – 08.05.2018.

Lue tästä lisää valmennuksen sisällöstä tai soittele Johannes Hoville (050 3670809), jos tulee kysyttävää.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää