29.01.2018

Dataosaamisen kehittäminen 2018

Hei

Ja hyvää kuluvaa vuotta minunkin puolesta, Johannes tässä jälleen kirjoitushommissa, Arin viime blogin tekoälystä voit lukea tästä.

Vuosi on lähtenyt meillä rivakasti käyntiin, sillä data-asiat on nyt enemmän pinnalla kun koskaan. Missionamme on auttaa Suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita hyödyntämään dataa mahdollisimman tehokkaasti. Ja viestimme on selkeä: ota datat omaan haltuun kehittämällä organisaatiosi kyvykkyyksiä, älä ulkoista kriittistä osaamista teknologiatoimittajille.

Viime vuoden mahtava liikevaihdon kasvu antaa meillä rohkaisua, että olemme oikealla tiellä.

Kirjoittelen siis tänne aina välillä (viimeksi kerroin Ari Hovin tarinaa), joskin Ari on se ykkösnyrkki kirjoitushommissa. Ari kirjoitti myös esipuheen Datatrendit 2018 raporttiin, johon haastattelimme Suomen eturivin datavaikuttajia.

Ari on työstänyt myös erittäin suositun SQL-pikaoppaan e-kirjana, jonka voit ladata itsellesi ilmaiseksi kotisivuiltamme.

Ja sitten asiaan!

 

Suosittuja aiheita

Viimeksi siis kirjoitin yrityksemme tarinasta tähän mennessä, nyt käyn läpi hieman tulevaa liittyen koulutustarjontaamme ja muuhun toimintaamme.

Meillä on tarjolla siis paljon jo ennestään tuttuja data-alan avoimia koulutustilaisuuksia, kuten Arin tiedonmallinnus (Mukana Hovi Data Framework), SQL: ää sekä tutut Big Data -valmennukset, kuten Hadoop, Data Lake sekä Data Platform.

Erityisen suosittu viime vuonna oli Koneoppimisen ja Tekoälyn perusteet Suomalaisten AI-gurujen vetämänä. Se on aivan must-koulutus tänä päivänä ihan kaikille.

 

Kansainväliset it-gurut

Erikoisalaamme on tuoda verkostomme ulkomaalaisia data-alan guruja Suomeen valmentamaan. Muista BI-guru Rick van der Lansin Logical DW and Data Virtualization  sekä Mike Fergusonin uusi Data Governance and MDM. Mikäli haluat varman näytön Data Management -osaamisesta, järjestämme Information Management Fundamentals & Certification Preparation valmennuksen, jonka avulla voit suorittaa DAMA:n kansainvälinen CDMP sertifioinnin.

Tutustu nyt myös muihin kansainvälisten asiantuntijoiden koulutuksiin, nyt on Early Bird-tarjoukset meneillään, eli kannattaa hyödytää hintaetu.

 

Uutta

Uutena ovat esim Master Data,- Data Governance sekä Data Quality -koulutukset. Ne toimivat itsenäisiä toteutuksina, mutta suosittelemme että käyt ne kaikki kolme (yhteensä 3 päivää) kerralla.

 

Työkalusessioista voisi mainita Suomen ehkä parhaimman Qlikview-osaajan koulutukset sekä Microsoftin Power BI-valmennukset, joihin kannattaa tutustua.

Sitten ihan huippujuttu: Tarjoamme nyt tekoälytrendin aallonharjalla olevien Deep Learning / Tensorflow-koulutuksen. Se vetäjä on Andrew Ng:n Coursera -koulutuksen mentorina ansioitunut Tarry Singh. Nyt on ’cutting edge’ juttua tulossa, tätä ei kenenkään Data Scientistin kannata missata!

Mukana on paljon myös muuta, eli kannattaa kysäistä lisätietoa minulta tai sitten uudesta chatistä, joka löytyy sivuiltamme (minä ja Mano siellä ollaan vastaamassa kysymyksiin).

 

Konsultointipalvelut sekä ohjelmistoprojekti

Konsultointiprojektit työllistävät meitä erittäin paljon ja siksi rekrytointi on jatkuvasti sille puolelle käynnissä.

Kerroimmekin aikaisemmin, että olemme kehittämässä uutta sovellusta jota voisi kuvata seuraavasti: ”Ellie is a Collaboration Platform for Data and AI projects”.

Meillä on siinä koodarit hommissa ja homma edistyy vauhdilla. Jos siitä tulee jotain kysyttävää, niin olkaa ihmeessä yhteydessä. Siitä tulee mielestäni erittäin lupaava juttu ja kansaivälinen levitys on ehdottomasti siinä tavoitteena.

Pidän teidät ajan tasalla ja aina voi soitella tai lähettää sähköpostia, jos tulee jotain mieleen.

Ystävällisin terveisin,
Johannes Hovi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Data Vault – miksi ei?

Lue lisää

Tietovaraston paras arkkitehtuuri

Lue lisää

LIIKETOIMINTAJOHTAJAN NÄKEMYS DATASTA: TOIVEITA JA PELKOJA, UHKIA JA MAHDOLLISUUKSIA

Lue lisää