11.01.2017

Uutisia – Hannu Järvi aloittanut Ari Hovi Oy:llä

Hei,

Ja oikein hyvää alkavaa vuotta 2017. Olemme jatkuvasti kasvattaneet liiketoimintaamme ja aiomme panostaa siihen entistä vahvemmin tulevaisuudessa.
Hannu Järvi aloittaa meillä nyt partnerina ja liiketoimintajohtajana. Hannulla on erittäin pitkä tausta It-palveluiden myynnistä sekä liiketoiminnan kasvattamisesta. Tervetuloa Hannu ja hän kertoo tässä kirjoituksesta lisää itsestään. Olen itse huomannut konsultointiprojekteissani ison murroksen olevan käsillä, joskaan se ei ole ihan vielä lyönyt täysin läpi valtavirtaan. Kyse on isojen datamassojen hyödyntämisestä, mahdollisesti reaaliaikaisesti, sekä Data Science -tyyppisen (tätä voisi kutsua Edistyneeksi Analytiikaksi, Data-Analytiikaksi ja esim Machine Learning ja keinoäly sisältyvät tähän kiinteästi) tutkimuksellisen otteen lisääntymisestä yrityksissä sekä julkisissa organisaatioissa. Minuun otetaan usein yhteyttä niissä tilanteissa, joissa data on siiloutunut eri operatiivisin järjestelmiin. Nyt dataa halutaan yhdistää perinteisen raportoinnin lisäksi tutkimusta ja uutta analytiikkaa varten. Tämä ei ole muuttunut mihinkään, taistelu siiloja vastaan jatkuu.

Yhä useampaan organisaatioon (julkinen sekä yksityinen), johon teen konsultointia, on nyt palkattu Data Scientist. Nyt on todella mielenkiintoisia kehitysaskelia tulossa ja tulen pitämään teidät ajan tasalla blogeissani ja kirjoitan lisää projektieni edetessä.

Nyt päästän Hannun kuitenkin ääneen, hän kertoo alla hieman ajatuksistaan:

”Olen työskennellyt viimeiset reilut kymmenen vuotta suurten, kompleksisten IT-ratkaisujen konsultoinnissa ja myynnissä. Olen nähnyt, kuinka Data Management on ollut lukuisten IT-projektin kompastuskivi. Aikainen ja ammattitaitoinen tiedon mallinnus on yksi tärkeimmistä IT-projektin menestystekijöistä, mutta liian usein asiaan kiinnitetään huomiota ja ongelmiin havahdutaan vasta toteutusprojektin loppumetreillä. Ari Hovi Oy on auttanut satoja suomalaisia organisaatioita kehittämään Data Management -osaamistaan jo yli 20 vuoden ajan. Yritys on paitsi kouluttanut tuhansia asiantuntijoita, myös parantanut organisaatioiden johdon tietoisuutta tiedon hallinnan merkityksestä liiketoimintastrategian menestykselle. Digitalisaation myötä tämä osaaminen on kriittistä paljon laajemmalle joukolle kuin vielä ymmärrämmekään.
Digitalisaatio tuo tiedon hallinnan jokaisen organisaation liiketoiminnan ytimeen. Yksinkertaistaen digitalisaatio tarkoittaa sitä, että automatisoidaan kaikki mikä automatisoitavissa on. Ihmisten suorittamat toiminnot korvataan sähköisillä palveluilla ja enenevässä määrin myös robotiikalla ja keinoälyllä. Mutta siinä missä ihminen tulee toimeen vajavaisella ja virheelliselläkin tiedolla, kone on paljon vaativampi. Ihminen on hyvä improvisoimaan, kone ei. Jotta sähköisen palvelun asiakaskokemus pääsisi edes lähelle ihmisen tarjoamaa, datan pitää olla laadukasta. Ensiluokkaisessa asiakaskokemuksessa data on kaiken keskiössä. Toimialalla kuin toimialalla, digiajan menestyneimpien yritysten liiketoiminta perustuu dataan. Sovellukset on rakennettu datan ympärille, ei toisin päin. Ari Hovin kanssa meillä löytyi nopeasti yhteinen sävel yrityksemme missiosta. Haluamme että suomalaiset organisaatiot voittavat digitaalisessa murroksessa. Tarjoamme sitä, mistä on kriittisin pula: Osaamisen kehittämistä. Konsultoimme ja koulutamme yrityksiä rakentamaan omaa data-kyvykkyyttään.

Taustastani lyhyesti:

Olen koulutukseltani DI teknillisen fysiikan systeemianalyysin laitokselta ja minulla on 22 vuoden kokemus IT- ja telecom-aloilta.
Aloitin urani analyytikkona 90-luvulla, ja tällöin innostuin mm. neuroverkoista. Valitettavasti ne tuomittiin käyttökelvottomiksi. Parin vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen havaittiin, että ne toimivat sittenkin. Ne vain tarvitsivat paljon dataa. Nyt näemme sovelluksia, jotka muistuttavat enemmän taikuutta kuin tiedettä: itse ajavista autoista sairauksien diagnosointiin. Uskon että neljäs teollinen vallankumous tulee olemaan mullistavampi kuin yksikään edellisistä.

Vastaan Ari Hovilla kaupallisista hankkeista ja tulen viemään yritystä eteenpäin sekä kasvattamaan toimintaamme entisestään.

Toivottavasti tapaamme pian kasvotusten ja minulle voi aina soittaa tai lähettää viestiä”

Ystävällisin terveisin

Ari ja Hannu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Datanhallinnan strategiset vaihtoehdot

Lue lisää

Ari Hovi vahvistaa ja laajentaa palveluaan Data Lakehouse -ratkaisujen toimittajana

Lue lisää

Lähestymistapoja dataosaamisen kehittämiseen

Lue lisää