SQL-pikaopas e-kirja

 

 

Tilaa tästä Ari Hovin suosittu SQL-kirjan pikaopas e-kirjana maksutta. Kirjassa on hyödyllisiä SQL-käskyjä seuraaville tuotteille: SQL Server, Oracle, MySQL, DB2, PostgreSQL. Nyt mukana myös Big Data -alueen Hive! Kirjaa on jo tilattu yli 1000 kpl, hanki siis omasi.

HUOM! Opas on tarkoitettu jaettavaksi ilmaiseksi, eikä sen kaupallinen käyttö ole sallittu. Sen esittäminen tai jakaminen ilman kirjallista lupaa on kielletty. Jos haluat hyödyntää sitä omissa koulutuksissasi, liiketoiminnassasi tai näyttää siitä esimerkkejä, ota meihin yhteyttä. Voit kuitenkin hankkia meiltä kaupallisen lisenssien sen käyttöön saadaksesi esitysoikeuden sen käyttämiseen esimerkiksi koulutuksissa.

 

 

Ari Hovin kirjallisuutta:

Kirjan voi tilata klikkaamalla sen nimeä, josta pääsee kustantajan sivuille.

Ari Hovin kirja Tietovarastot & business intelligenceTietovarastot ja Business Intelligence (Hovi, Hervonen,
Koistinen)

Uusin tietovarastokirja! Selkeä yleiskuvaus tietovarastoinnista, Business Intelligence -alueesta sekä tietovarastohankkeen läpiviennistä. Kirja jaetaan DW / BI tietoisku -kurssin osallistujille.

Tilaa kirja

Johtamisen käsikirjat / Tietohallinnon johtaminen

Bonnier Pro Tietohallinto artikkelisarjaan (ent. Kauppalehden Johtamisen käsikirjat -sarja) Tietohallinnon johtaminen -opuksen artikkelelita:

BIG DATA kertoo mistä tässä hypessä on kysymys, miten se suhtautuu tietovarasto- ja BI -alueeseen ja mitä uutta teknologaa siihen liittyy.  (Hovi, 2013)

Tietoarkkitehtuuri esittelee yritystason arkkitehtuurin tavoitteet, edut ja menetelmät sekä käytännön etenemisohjeita. (Hovi, 2009)
Tietovarastointi – Data Warehousing kuvaa tietovarastojen periaatteet, termit ja käsitteet, arkkitehtuurivaihtoehdot sekä nykyitilannetta. (Hovi, 2005)

Tilaa kirja

SQL-Opas

SQL – opas  (Hovi), Docendo (13. painos)

SQL-kieli alkaen alkeista ja päätyen hyvinkin ilmaisuvoimaisiin ja monimutkaisiin käskyrakenteisiin. Perustuu runsaisiin esimerkkikäskyihin, jotka on testattu seuraavilla tuotteilla: Oracle, SQL Server, MySQL, DB2 ja Access. Myös näiden tuotteiden SQL-erityispiirteitä käydään läpi. Mukana on myös asiaa SQL:n ohjelmointikielikäytöstä ja suorituskyvystä (optimoijat, selitteen tutkiminen, virittäminen).

Kirjasta on jo kolmastoista painos menossa!

Käytämme kirjaa opetusmateriaalina sekä yleisillä että yrityskohtaisilla SQL-kursseilla.

Lukijakommentti:
”Paras tähän saakka lukemani teos!
Kirjan kirjoittamisessa on onnistuttu käyttämään sitä kuuluisaa ”maalaisjärkeä”.
Sopii hyvin lähes vasta-alkajsta tehokäyttäjiin.
Erinomaisia vinkkejä vaikeisiin kyselyihin ja kyselyiden suorituskykynäkökohtien huomioonottamista.
Ellei tämän luettuaan kykene tekemään SQL-kyselyitä, pitää katsoa peiliin.
Enemmän tietoa hakeville suosittelen erittäin lämpimästi Hovi, Huotari, Lähdemäki tekemää teosta ”Tietokantojen suunnitelu ja indeksointi”.
Suosittelen kaikille SQL:stä kiinnostuneille!”
Ohjelmistosuunnittelija Jouni Seppälä

Tilaa kirja

Tietokantojen suunnittelu & indeksointi

Tietokantojen suunnittelu ja indeksointi (Hovi, Huotari,
Lahdenmäki),  Docendo (2005)

Kirja kattaa tietokantojen suunnitteluprosessin vaiheineen käsiteanalyysistä lähtien. Mukana on myös ainutlaatuisen kattava indeksien suunnitteluosuus. Myös oliosuunnittelun ja perinteisen tietokannansuunnittelun välistä raja-aluetta käsitellään. Kirjassa on runsaasti esimerkkejä ja käytännön oheita.
Käytämme kirjaa opetusmateriaalina sekä yleisillä että yrityskohtaisilla Tietokannan suunnittelukursseilla.

Tilaa kirja

Tietovarastot liiketoiminnan tukena (Hovi, Koistinen, Ylinen), Talentum (2001)

Kirjan sisältö koostuu seuraavista osista: tietovarastoinnin peruskäsitteet, termit ja ajattelutapa, aarkkitehtuurit, tietovarastohankkeiden organisointi ja roolit sekä tietovarastot liiketoiminnan näkökulmasta. Kirja sopii erinomaisesti tietotekniikan ammattilaiselle johdannoksi Data Warehouse –maailmaan.
Käytämme kirjaa osana kurssimateriaalia sekä yleisillä että yrityskohtaisilla Data Warehouse-kursseillamme.

Tilaa kirja

Relational Database Index Design and the Optimizers

Relational Database Index Design and the Optimizer
(T.Lahdenmäki, M.Leach) , 2005

This book covers index design, one aspect of database tuning. It will teach the reader how to improve the performance of relational databases (IBM DB2, Oracle, Microsoft SQL Server and others) with indexes designed for current hardware (gigabytes of central storage, large disk drives with RAID 5, etc…).

Edelleen ainoa yksinomaan indeksointiin keskittyvä kirja maailmassa. Kirja on erinomaisen mukaansatempaava ja kuvaa indeksoinnin salat alusta alkaen. Kattaa Oraclen, SQL Serverin ja DB2:n indeksoinnin. Kirja on osana kurssimateriaalia Lahdenmäen kehittämällä kurssilla Tehokkaan SQL:n indeksointikurssi.

Tilaa kirja

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.