Data Scientist -koulutusohjelma

 

Haluatko ottaa etumatkaa kilpailijoihin reagoimalla NYT muutokseen, joka on kaikilla organisaatioilla edessä?

Digitalisaation huiman kehityksen vuoksi data-ammattilaisia tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa yrityksiin ja organisaatioihin töihin. Aidoista osaajista on jo nyt huutava pula.

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista teknologiajohtajista Teradatan Stephen Brobst antoi kurssillamme (lue haastattelu tästä) painavan neuvonsa. Hän kertoi että Data Scientistien tarve ei tule menemään ohi. Käynnissä olevat megatrendit pitävät huolen siitä, että osaajien kysyntä tulee olemaan tarjontaa merkittävästi suurempaa hyvin pitkälle tulevaisuuteen (lue aiheeseen liittyvä blogi:  Tälle osaamiselle riittää kysyntää tästä).

Data Science -ammattilaisille tämä lupaa valoisaa tulevaisuutta. Yrityksille tämä tarkoittaa sen sijaan veristä kilpailua liian harvoista osaajista.

Yrityksillä on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista kouluttaa henkilöstönsä Data Sciencen maailmaan ja saada iso etumatka kilpailijoihin. Data Sciencen, Koneoppimisen sekä Tekoälyn hyödyntäminen tuo valtavan kilpailuedun niille, jotka ovat ajoissa liikkeellä.

Päätimme vastata tarpeeseen tarjoamalla asiakkaillemme räätälöityjä Data Scientist -koulutuskokonaisuuksia, jotka rakennetaan asiakaskohtaisena organisaation tarpeista lähtien. Kouluttajina toimivat Suomen johtavat asiantuntijat, joilla on itsellä vankka kokemus käytännön projekteista ja use caseista, eli nyt ei ole kyse vain teoriasta. Tarvittaessa voimme järjestää kouluttajia laajasta kansainvälisestä verkostostamme.

Koulutuksissa otetaan huomioon yrityksenne erityistarpeet ja se räätälöidään tarpeidenne mukaisesti. Tavoitteena on, että ohjelman jälkeen osallistujien kyky toteuttaa projekteissa vaativaa edistynyttä analytiikkaa, koneoppimista sekä tekoälyä nousee täysin uudelle tasolle. Sen takaavat ’hands-on’ -kouluttajamme, eli nyt ei puhuta teoriasta, vaan oikeasta käytännön tekemisestä.

 

Kenelle soveltuu?

Kaikille data-alan ihmisille tai numeroiden kanssa tekemisissä oleville. Se soveltuu erinomaisen hyvin controllereille, business-analyytikoille, BI/DW-asiantuntijoille sekä muille It-ammattilaisille. Perus IT-taidot on hyvä hallita, mutta ohjelmointitaitoja ei tarvita.

Koulutusohjelma soveltuu erityisesti Sinulle, joka haluaa taata työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa, näiden taitojen omaksuminen antaa Sinulle valtavan kilpailuedun työmarkkinoille.

 

Mitä se maksaa?

Koulutusohjelman kustannus on sovitaan aina erikseen yrityksen koulutustarpeiden mukaan.


Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Petri Hakkkarainen
petri.hakkarainen (at) arihovi.com
040-7690674


Mitä koulutusohjelma sisältää?

Olemme konsultoineet jo pitkään Suomen Top 30 yrityksiä sekä olemme jatkuvasti yhteyksissä maailman johtaviin dataa-alan guruihin. Laaja ymmärrys alasta sekä tuoreimmat kokemukset uusista teknologioista antaa meille ainutlaatuisen näkemyksen rakentaa sellainen koulutuskokonaisuus jonka avulla osallistuja pääsee Data Scientistin uralle mahdollisimman nopeasti.

 

Miten se toimii toimii?

Koulutuskokonaisuus räätälöidään asiakaskohtaisena, mutta on osoittautunut, että useilla yrityksillä tarpeet ovat varsin samanlaiset.

 

Alla on esimerkki kokonaisuudesta, jonka olemme järjestäneet useammalle yritysasiakkaallemme:

 

Data Sciencen perusteet, 1 päivä

Koulutuksessa opit tilastollisen analyysin perusteet ja datalla ennustamisen. Opit puristamaan datasta aivan uudenlaisia näkemyksiä.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja aikatauluihin tästä

 

Business -tietojen mallintaminen – Data Modeling, 2 päivää

Data Science on datan tutkimista analyyttisesti ja ennustemallien rakentamista. Datan ymmärrys liiketoiminnan kanssa on kaiken lähtökohta – et voi mitata sellaista, jota ei ole kunnolla määritelty.

Liiketoiminnan ymmärtäminen nostetaan toistuvasti Data Scientistin kaikista keskeisimmäksi osaamisalueeksi. Tähän olemme kehittäneet ainutlaatuisen menetelmän: Hovi Data Frameworkin.

Koulutuksessa opit siis keskustelemaan liiketoiminnan kanssa datasta ja laatimaan räätälöidyn tietomallin.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja aikatauluihin tästä

 

SQL-peruskurssi, 2 päivää

SQL-kieli on edelleen keskeisin Data Scientistin työkalu. SQL on monipuolisin väline relaatiotietokantojen tutkimiseen. Kuitenkin myös modernien Big Data -arkkitehtuurien (mm.. Hadoop) päälle on rakennettu välineet operoida dataa SQL:llä.

Kurssilla opit tutkimaan dataa operatiivisista järjestelmistä tai tietovarastosta. Ari Hovi Oy on kouluttanut huomattavan osan suomalaisista SQL-osaajista ja Ari Hovin SQL-kirja on Suomen luetuin SQL-kirja. Pitkän kokemuksen ansiosta kurssi on hioutunut sellaiseksi, että hyvin eri lähtökohdista tulevat oppilaat oppivat varmasti.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja aikatauluihin tästä

 

R-ohjelman perusteet ja mallintaminen, 2 päivää

R-ohjelma on käytetyin liiketoiminnan analytiikan ja tilastollisen mallintamisen työkalu. Osallistuja saa käsityksen R:n toimintaperiaatteista ja hyödyntämismahdollisuuksista. Hyvä pohja jatkolle R:n itsenäiselle opiskelulle.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja aikatauluihin tästä

 

Python ja tekoäly, 2 päivää

Python on noussut tekoälyn kehittämisen ykköskieleksi.  Tässä koulutuksessa tutustutaan Python-ohjelmointiympäristöön ja sen käyttöön datan käsittelyssä ja analysoinnissa.

Python on matalankynnyksen ohjelmointikieli, jolla näkee tuloksia nopeasti. Opiskelu tapahtuu pääasiassa käytännön harjoitusten muodossa. Aikaisempi kokemus ei ole tarpeen.

 

 

Koneoppiminen (Machine Learning) ja tekoälyn perusteet, 2 päivää

Valmennuksen tarkoituksena on esitellä erilaisia Machine Learning ja tekoälyratkaisuja, niiden taustalla olevaa teoriaa ylätasolla sekä oppia itse tekemään ennustemalleja Machine Learning algoritmeilla.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja aikatauluihin tästä

 

 

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä teille sopiva kokonaisuus.

Petri Hakkkarainen
petri.hakkarainen (at) arihovi.com
040-7690674

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.