Hadoop-peruskurssi

Big Datan keskeisin teknologia on Hadoop. Nyt voit oppia sen salat käytännössä osallistumalla tähän huippuvalmennukseen. Tutustu myös koulutuksiin lohkoketjuista ja tekoälystä!

Kurssit on saatavana myös yrityskohtaisena. Lisätiedustelut johannes.hovi@arihovi.com tai 050 3670809.

Opi hands-on-tekemisen kautta ymmärtämään Hadoopin ja Hadoop-ekosysteemin perustyökalujen mahdollisuudet päivässä. Näe kuinka Hadoopia hyödynnetään helposti ja nopeasti ilman ohjelmointitaitoja. Kuule parhaat käytännöt Hadoopin hyödyntämisessä tietovarastoinnissa ja analytiikassa.

Kurssi ei edellytä aikaisempaa ohjelmointi- tai Hadoop-kokemusta. Käytännön työasemaharjoituksiin perustuvan päivän aikana rakennetaan strukturoituun ja strukturoimattomattomaan lähtötietoon perustuva todenmukainen pienoistietovarasto Hadoop-teknologiota hyödyntäen. Harjoituksissa käytetyt työkalut ja periaatteet perustuvat käytännön kokemuksiin useiden suurten tietovarastojen rakentamisesta yhdistämällä big data -teknologioiden ja perinteisten tietovarastointiteknologioiden parhaat puolet.

Kouluttajana on Suomen kokeneimpiin Hadoop -osaajiin kuuluva Karri Pulkkinen Biscuit Finland Oy:stä. Hänellä on pitkä käytännön kokemus Big Data -teknologioiden hyödyntämisestä mm. HUS:illa, Fonectalla ja Nokialla.

”Karri Pulkkisen Hadoop –peruskurssilla sain todella hyvän kuvan siitä, mistä Hadoop –teknologioissa on kysymys ja kuinka niitä voi hyödyntää tehokkaasti ja ketterästi organisaatiossa. Suosittelen lämpimästi kaikille arkkitehdeille, liiketoiminta-analyytikoille ja SQL-kehittäjille.”

Aija Palomäki, Yritysarkkitehti, Samlink

Muita kurssilaisten kommentteja:
”Erittäin hyvät harjoitukset, tekemällä oppii.”
”Hyvä perehdytys Hadoopin logiikkaan ja työvälineisiin.”
”Vihdoinkin Hands-On kokemuksia Hadoopista!”
”Opettajalla laaja kokemus, osasi vastata kysymyksiin”

Kenelle:

Kaikille Hadoopista kiinnostuneille.

Esitiedot:

Perustiedot tietokannoista.
Sisältö:

  • Lyhyt intro Hadoopista, Hadoop-ekosysteemistä ja Hadoopin tyypillisistä rooleista tietovarastoinnissa
  • SQL:n käyttö Hadoopin tietojen käsittelyssä
  • Strukturoidun tiedon lataus relaatiotietokannasta Hadoopiin
  • Strukturoimattoman lokitiedon lataus ja käsittely Hadoopissa
  • Eri lähteistä tulevan, erilaista muotoa olevan tiedon yhdistely ja jalostus
  • Hadoop ETL-työkaluna: Monivaiheisen tiedonjalostusketjun rakentaminen ja automatisointi
  • Hadoopissa olevan tiedon visualisointi

Kouluttaja:

Jaa:

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.