Tietovarastointi ja Business Intelligence

Data Warehousing eli tietovarastointi ja Business Intelligence eli liiketoimintatiedon hallinta ovat monelle jo tuttuja käsitteitä. Silti monessa organisaatiossa on edelleen ongelmia saada perusjärjestelmien tiedot liiketoiminnan käyttöön helpommin, ajantasaisemmin, nopeammin ja halvemmalla. Gartnerin mukaan BI ja analyytiikka ovat edellen CIO-johtajien keskeisen huomion kohteena aina vuoteen 2017 saakka. Yhä useammin halutaan rakentaa laajempia, monien sovellusten tai ERP-järjestelmien tietoja yhdistäviä tietovarastoja.

Samaan aikaan on menossa Big Data -hype, jossa esille tuodaan ei-strukturoidut tiedot, valtavat tietomassat ja reaaliaikaisuus.

Ari Hovi Oy:n tavoitteena on jo yli 20 vuoden ajan ollut tarjota koulutusta ja konsultointia tiedonhallinnan alueelle. Meillä on kokemusta yli viidestäkymmenestä tietovarastohankkeesta. Koulutuksissamme opitaan tärkeitä menetemiä, joilla tiedot saadaan hallintaan. Koulutamme tietovaraston suunnittelumenetelmiä, tietojen mallintamista, Master Datan hallintaa ja nyt myös Big Data aluetta. Tuomme myös säännöllisesti ulkomaisia huippunimiä kouluttamaan. Esimerkkinä Rick van Der Lansin huippuseminaari syksyllä 2015 (katso kurssilistauksesta).

Olemme konsultoineet lukuisia yrityksiä ja julkishallinnon organisaatiota tietojen hallinnassa (ks.referenssejä). Eritysosaamistamme ovat nopeat, tehokkaasti vedetyt tietojen mallinnustyöpajat, joissa saadaan organisaation eri henkilöiden yhteinen näkemys keskeisistä tiedoista. Yleensä mallinnuksiin osallistuvat liiketoiminnan ihmiset – hehän tuntevat tiedot. Lopputuloksena saadaan tietokaaokseen ratkaisevan tärkeää selkeyttä. Samalla tuetaan liiketoimintaa. Lopputuloksena voidaan laatia tietovaraston tietomallit pohjaksi tietovaraston tietokannaksi.

Blogeja tietovarastoinnista ja Business Intelligencestä

The Future of Data Warehousing
Datanäkymiä- korvaako uusi vanhan?
Kimball vai Inmon?
Missä yrityksessä on tietojohtaja
Dataa kaikille – kertaratkaisulla
Näin kehität tiedonhallinnan kulttuuria
Perustuuko päätöksenteko intuitioon vai faktoihin
Siiloutumistauti vaivaa
Ostetaan tietovarasto!
Tietovarastoidako vai eikö tietovarastoida