Big Data, Hadoop ja Edistynyt Analytiikka

Big Data on tiedonhallinnan kuuma aihe, josta puhutaan sekä IT:n että liiketoiminnan puolella. Arvioidaan, että USA on jopa vuoden Eurooppaa edellä teknologioiden hyödyntämisessä. Juuri nyt Suomessakin on monia kokeiluja ja kehityshankkeita meneillään. Uudet teknologiat eivät kertaheitolla syrjäytä nykyisiä tietovarasto- ja BI-ratkaisuja, vaan aluksi täydentävät niitä. Kannattaa tutustua Big Data -ajatteluun ja teknologiaan ajoissa. Lue Ari Hovin artikkeli Tivi -lehdessä.

Edistynyt analytiikka ja Hadoop

Edistynyt analytikkka on avainasemassa tulevaisuuden BI- ja Big Data -ratkaisuissa. Meillä on useita analytiikkakurssaja, mm. Ennustava analytiikka -kurssi, katso koulutuskalenteriamme.

Meillä on myös useita käytännön Hadoop -kursseja, kuten Hadoop -peruskurssi ja Hadoop-masterkurssi, joilla pääset itse käyttämään Hadoopia. Java- tai Linux -osaamista ei edellytetä. Näistä kursseista löytyy lisätietoa koulutuskalenteristamme.

Rick van der Lans

Big Data-asiantuntija Rick van der Lans Big Dataa -hype on aiheuttanut valtavan teknologisen kehitysboomin. Hadoop on noussut keskeiseksi talletusalustaksi. On monia uusia toimittajia ja kaikki perinteiset toimittajat tarjoavat omia Hadoop–ratkaisujaan. Näiden alueiden kansainväinen huippuasiantuntija Rick van der Lans pitää jälleen keväällä kurssin meillä, nyt liittyen NoSQL-kantoihin. Rick kiertää jatkuvasti maailmaa luennoimassa ja konsultoimassa, joten häneltä saat todella ajantasaisen katsauksen eri välineisiin.

Big Data suhteessa tietovarastointiin

Katso tästä Ari Hovin Video Big Datan suhteesta tietovarastointiin:

Blogeja Big Datasta

Voit myös ladata Big Data whitepaperimme etusivun vasemmasta alalaidasta.