R-ohjelman perusteet ja mallintaminen

Kurssin toteutukset:

 • 01.11.2017 - 03.11.2017 Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki 1 900 € + alv
 • 13.12.2017 - 15.12.2017 Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki 1 900 € + alv

Kurssi on saatavana myös yrityskohtaisena. Lisätiedustelut johannes.hovi@arihovi.com tai 050 3670809.

R-ohjelma on nyt kaikkien data-ammattilaisten opittavissa. Se on nyt ja tulevaisuudessa erittäin kysytty taito ja sen hallinnalla olet työmarkkinoilla etulyöntiasemassa; tätä taitoa monet vasta harjoittelevat.

R-ohjelman (lyhyesti R) suosio on noussut jo usean vuoden ajan liiketoiminnan analytiikan ja tilastollisen mallintamisen työkaluna. R-ohjelma on tällä hetkellä ylivoimaisesti käytetyin ja suosituin työkalu analytiikkamarkkinoilla. R:n lähdekoodi on vapaasti saatavissa GNU-lisenssin alla, joten sen käyttäminen ei vaadi lisenssihankintaa. Joustavuutensa ja nopean kirjastojen lisääntymisen, sekä päivittymisen myötä sinulla on käytössäsi aina uusimmat analytiikan ja tilastollisen mallintamisen menetelmät.

Kaupalliset analytiikkaohjelmistot ovat huomanneet R:n huiman suosion, jonka johdosta niihinkin on rakennettu R-integraatio, jonka avulla R:n käyttäminen onnistuu R:n oman käyttöliittymän ulkopuolelta, joten vaikkei R:ää käyttäisikään ensisijaisena työkaluna voi sen osaamisesta olla joissakin tilanteissa merkittävää hyötyä.

R:n perusteet ja mallintaminen -kurssi on kolmepäiväinen.

Ensimmäisen päivän sisältö:

 • Tutustutaan R-ohjelmaan (R-studio käyttöliittymä)
 • Käydään läpi sen peruskäyttöä ja toimintaperiaatteet
 • R:n hyväksi koettuja käytäntöjä
 • Käytännönläheisiä harjoituksia

Osallistuja saa käsityksen R:n toimintaperiaatteista ja hyödyntämismahdollisuuksista. Hyvä pohja jatkolle R:n itsenäiselle opiskelulle.

Toisen ja kolmannen päivän sisältö:

 • Keskitytään todellisten liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen R:n laajojen resurssien turvin
 • Käydään läpi aineiston mallinnukseen ja mallinnusmenetelmiin liittyvää teoriaa
 • Sovelletaan opittuja menetelmiä todellisten liiketoimintaongelmien kaltaisiin aineistoihin
 • 2-luokkaisen vasteen luokitteluongelma (esim. potilas terve/sairas), moniluokkaisen vasteen luokitteluongelma, segmentointi, aikasarjojen ennustaminen ja ostoskorianalyysi
 • Katsaus deep learning -lähestymistapaan

Kouluttajana toimii Olli Leppänen (FM, tilastotiede), jolla on laajasti kokemusta eri analytiikkaohjelmistojen soveltamisesta käytännössä. R:ää hän on käyttänyt aktiivisesti yli 6 vuoden ajan.

Työskenteletkö tiedon analysoinnin parissa ja et ole vielä tutustunut R-ohjelmistoon? Tai ehkäpä R-ohjelma on jo tuttu, mutta haluat laajentaa ennakoivan analytiikan osaamistasi? Nyt viimeistään olisi aika sukeltaa R-ohjelman, ennakoivan analytiikan ja koneoppimisen ihmeelliseen maailmaan ilmoittautumalla R:n perusteet ja mallintaminen -kurssille.

Esitiedot:

Ei tarvittavia esitietoja. Ohjelmointiosaamisesta on hyötyä.

Kenelle:

Analytiikasta ja koneoppimisesta kiinnostuneet, analyytikot, raportoijat, datan jalostajat

Kouluttaja:

Jaa: