R-ohjelman perusteet ja mallintaminen

Kurssi on saatavana myös yrityskohtaisena. Lisätiedustelut johannes.hovi@arihovi.com tai 050 3670809.

R-ohjelma on nyt kaikkien data-ammattilaisten opittavissa. Se on nyt ja tulevaisuudessa erittäin kysytty taito ja sen hallinnalla olet työmarkkinoilla etulyöntiasemassa; tätä taitoa monet vasta harjoittelevat.

R-ohjelman (lyhyesti R) suosio on noussut jo usean vuoden ajan liiketoiminnan analytiikan ja tilastollisen mallintamisen työkaluna. R-ohjelma on tällä hetkellä ylivoimaisesti käytetyin ja suosituin työkalu analytiikkamarkkinoilla. R:n lähdekoodi on vapaasti saatavissa GNU-lisenssin alla, joten sen käyttäminen ei vaadi lisenssihankintaa. Joustavuutensa ja nopean kirjastojen lisääntymisen, sekä päivittymisen myötä sinulla on käytössäsi aina uusimmat analytiikan ja tilastollisen mallintamisen menetelmät.

Kaupalliset analytiikkaohjelmistot ovat huomanneet R:n huiman suosion, jonka johdosta niihinkin on rakennettu R-integraatio, jonka avulla R:n käyttäminen onnistuu R:n oman käyttöliittymän ulkopuolelta, joten vaikkei R:ää käyttäisikään ensisijaisena työkaluna voi sen osaamisesta olla joissakin tilanteissa merkittävää hyötyä.

R:n perusteet ja mallintaminen -kurssi on kolmepäiväinen.

Ensimmäisen päivän sisältö:

  • Tutustutaan R-ohjelmaan (R-studio käyttöliittymä)
  • Käydään läpi sen peruskäyttöä ja toimintaperiaatteet
  • R:n hyväksi koettuja käytäntöjä
  • Käytännönläheisiä harjoituksia

Osallistuja saa käsityksen R:n toimintaperiaatteista ja hyödyntämismahdollisuuksista. Hyvä pohja jatkolle R:n itsenäiselle opiskelulle.

Toisen ja kolmannen päivän sisältö:

  • Keskitytään todellisten liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen R:n laajojen resurssien turvin
  • Käydään läpi aineiston mallinnukseen ja mallinnusmenetelmiin liittyvää teoriaa
  • Sovelletaan opittuja menetelmiä todellisten liiketoimintaongelmien kaltaisiin aineistoihin
  • 2-luokkaisen vasteen luokitteluongelma (esim. potilas terve/sairas), moniluokkaisen vasteen luokitteluongelma, segmentointi, aikasarjojen ennustaminen ja ostoskorianalyysi
  • Katsaus deep learning -lähestymistapaan

Kouluttajana toimii Olli Leppänen (FM, tilastotiede), jolla on laajasti kokemusta eri analytiikkaohjelmistojen soveltamisesta käytännössä. R:ää hän on käyttänyt aktiivisesti yli 6 vuoden ajan.

Työskenteletkö tiedon analysoinnin parissa ja et ole vielä tutustunut R-ohjelmistoon? Tai ehkäpä R-ohjelma on jo tuttu, mutta haluat laajentaa ennakoivan analytiikan osaamistasi? Nyt viimeistään olisi aika sukeltaa R-ohjelman, ennakoivan analytiikan ja koneoppimisen ihmeelliseen maailmaan ilmoittautumalla R:n perusteet ja mallintaminen -kurssille.

Esitiedot:

Ei tarvittavia esitietoja. Ohjelmointiosaamisesta on hyötyä.

Kenelle:

Analytiikasta ja koneoppimisesta kiinnostuneet, analyytikot, raportoijat, datan jalostajat

Kouluttaja:

Jaa:

Tyrehdytä tiedonjanosi!

Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa datan hyödyntämisestä, tekoälystä sekä muista ajankohtaisista aiheista tiedohallinnan maailmasta. Olemme data-alan johtava kouluttaja ja konsultti, joten saat tietoa suoraan kentältä. Saat samalla myös parhaat tarjoukset kansainvälisten huppuasiantuntijoiden valmennustilaisuuksiin.